Dom za starije Japa u Murskom Središću jedinstveno na lokaciji uz dječji vrtić

dom za starije
Uz partnere Damira Žilavca i Franju Sobočana dom su otvorili i unuci Franje Sobočana

U Murskom Središću je zahvaljujući privatnoj inicijativi otvoren jedinstveni kompleks na istoj parceli u dvije odvojene zgrade su izgrađeni Dom za starije i nemoćne Japa i Dječji vrtić Pahuljica.

Investitori ovog jedinstvenog kompleksa su partneri Franjo Sobočan i Damir Žilavec. Upravitelj doma za starije i nemoćne je Matej Valkaj koji uspješno upravlja i domom za starije u Štrigovi.

Prije nekoliko mjeseci Dječji vrtić Pahuljica je već proradio, a njime upravlja Snježana Doničar Zadravec. Kapacitet vrtića je do 60 do 80 djece.

Time je Grad Mursko Središće u Frankopanskoj ulici u dvoje zgrade dobio niz sadržaja namijenjenih građanima, jer se u sklopu tih zgrada nalazi i parfumerija i prodavaonica odjećom za žene u vlasništvu domaćih poduzetnica, a preko puta doma gradi se i nova stambeno poslovna zgrada s trgovinom mješovite robe, salonom za uljepšavanje i foto- studijom.

U novootvorenom domu za starije ima mjesta za 70 osoba od čega je pola kapaciteta osigurano za nepokretne, a pola za pokretne osobe. Ne manje važno, u domu će raditi 25 djelatnika.

Franjo Sobočan na otvorenju doma za starije kao investitor kazao je ekonomska kategorija nije bila jedini kriterij, već je i emocionalna komponenta igrala važnu ulogu, htjeli smo iza nas ostaviti kvalitetan objekt društvene upotrebe

U Matej Valkaj, upravitelj doma kazao je da će kvalitetu doma Japa prepoznatljivu iz doma u Štrigovi nastaviti u Murskom Središću. Zahvalio je ravnatelju Graditeljske škole Ladiću na donaciji slika koje krase zidove doma.

Damir Žilavec partner u investiciji naglasio je da je ovo jedinstven investicija koja objedinjuje na jednom mjestu sadržaje za dvije generacije one najmlađe i najstarije koji će ovdje živjeti u jednoj sinergiji. Gradonačelnik Srpak je naglasio da je ovo dobar dan za Mursko Središće zato što su domaći ljudi prepoznali potrebe najmlađih i najstarijih građana. Investicija jest privatna, ali je namjena za opće dobro, kazao je Srpak.

I zamjenik župana Josip Grivec povalio je Mursko Središće da velikim koracima grabi naprijed. U kulturnom djelu programa sudjelovale su vrtička djeca iz vrtića Pahuljica i gradskog vrtića Maslačak. Zgradu doma blagoslovio je župnik Tomislav Antekolović.

 

Ostavi komentar