Dodijeljena Povelja Društvu pedagoga tehničke kulture Međimurske županije i Godišnja nagrada Jeleni Tuksar

2019.06.28.Nagrađeni s predsjednikom HZTK_e_Ivanom Vlainićem
2019.06.28.Nagrađeni s predsjednikom HZTK_e_Ivanom Vlainićem

Na svečanom dijelu redovne godišnje skupštine Hrvatske zajednice tehničke kulture, 28. lipnja 2019. godine je u Zagrebu, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, nagrađeno Poveljom za 2018. godinu, a Jelena Tuksar iz Peklenice, Godišnjom nagradom. Dodijeljene su dvije Povelje i sedam Godišnjih nagrada.

U obrazloženju za dodjelu nagrade Društvu, navodi se: „Povelja se dodjeljuje za znakovit doprinos u promicanju tehničke kulture i stručnog rada u udrugama tehničke kulture, te razvitku i unapređivanju tehničkog odgoja djece i mladeži kroz izvanškolske i izvannastavne aktivnosti na području Međimurske županije i na razini Republike Hrvatske.“

eljko .Medved i Ivan Vlainić_predsjednik HZTK
eljko .Medved i Ivan Vlainić_predsjednik HZTK

U ime Društva Povelju je preuzeo Željko Medved, tajnik i jedan od osnivača Društva, 12.11.1983. godine.

Jelenu Tuksar, učiteljicu tehničke kulture u OŠ Jože Horvata Kotoriba i OŠ Brestje Sesvete, te u OŠ Štrigova kao učiteljicu fizike. zajednički su predložili Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije i Radioklub „Međimurje“ uz potporu Zajednice tehničke kulture Međimurske županije.

U obrazloženju nagrade navodi se da se nagrađuje za osobit doprinos razvitku i unapređivanju tehničkog odgoja djece i mladeži kroz izvanškolske i izvannastavne aktivnosti, te stručni rad i promicanje tehničke kulture u udrugama tehničke kulture i šire.

Jelena Tuksar i Ivan Vlainić predsjednik HZTK_e
Jelena Tuksar i Ivan Vlainić predsjednik HZTKE

Dalje se navodi da uspješne aktivnosti provodi u Društvu pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, Radioklubu „Međimurje“ i Hrvatskom radioamaterskom savezu. Uspješna je mentorica učenicima u nekoliko škola, županija i područja natjecanja mladih tehničara i RoboCupu, te na državnim i međunarodnim natjecanjima u amaterskoj radiogoniometriji, orijentaciji i komunikaciji. Članica je Državnog povjerenstva za provođenje natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske. Kao članica Radiokluba Međimurje sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima u ARG-u, a kao članica hrvatske reprezentacije u 2018. sudjelovala je na 13. Balkan ARDF Championships u Rumunjskoj i 19. World ARDF Championships u Južnoj Koreji.

Voditeljica je zimskih i ljetnih kampova tehničke kulture Grada Čakovca, Code Cluba u Murskom Središću, Razvojnog programa i cjeloživotnog obrazovanja u tehničkoj kulturi Hrvatske zajednice tehničke kulture za učitelje i mentore tehničke kulture u području Radiokomunikacije u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Organizatorica je i voditeljica radioamaterskih tečajeva u Radioklubu „Međimurje“. U suradnji s lokalnom zajednicom sudjelovala je u osiguranju i uređenju prostora za djelovanje sekcije Radiokluba „Međimurje“ u Murskom Središću. Voditeljica je ARG kampova za mlade na Bilogori. Autorica je tri priručnika iz područja Radioorijentacije u izdanju Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Ostavi komentar