Dobra vijest za pacijente koji čekaju na MR i Medikolu odobrene dodatne kvote

medikol
Ilustracija

Radi smanjenja lista čekanja, prema uputi Ministarstva zdravstva, za razdoblje od 1. studenog do 31. prosinca ove godine, HZZO ugovara dodatne postupke uroterapije s biofeedbackom kod djece, magnetne rezonance (MR), kompjuterizirane tomografije (CT) i PET/CT dijagnostike.

Ugovoreno je sveukupno dodatnih 5830 postupaka MR-a za gradove Čakovec, Split, Rijeka, Osijek, Zabok, Zagreb, Šibenik i Karlovac ;za studeni 2815 postupaka MR-a, te za prosinac 3015 postupaka MR-a.

Ugovoreno je 500 dodatnih postupaka CT-a za Split; 250 postupaka za svaki mjesec.

Za studeni i za prosinac ugovoreno je dodatnih 120 postupaka uroterapije s biofeedbackom kod djece za Zagreb po 60 postupaka svaki mjesec.

Ugovoreno je i dodatnih 1600 postupaka PET/CT-a za oba mjeseca zajedno, 560 za Zagreb, te 1040 sveukupno za Osijek, Split i Rijeku.

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o osiguravanju dodatnih sredstava za provođenje spomenutih postupaka.Podružnica Poliklinike Medikol, Čakovec, Franca Prešerna 13, ugovorila je s HZZO-om do 31. prosinca 2018. godine dodatne kvote za MR dijagnostički postupak, ali nemaju službene brojke o koja količina pretraga im je odobrena.

 

Ostavi komentar