Djelatnice DOSTI-ja išle po iskustva Društva paraplegikov Prekmurija

Djelatnice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije odazvale su se pozivu Društva paraplegikov Prekmurija in Prlekije iz Murske Sobote na tradicionalno međunarodno natjecanje u streličarstvu, 15. lipnja ove godine.

Društvo paraplegikov okuplja 77 članova, većim starije životne dobi s dijagnozom paraplegije i tetraplegije. Njihova udruga  članovima pruža savjetovanje, stručna predavanja, druženja, pomoć i uslugu osobne asistencije. Cilj njihova rada je poboljšati kvalitetu života paraplegičara i tetrapegličara, smanjujući negativne emocije života u invalidskim kolicima, uz pružanje izravne pomoći osobama u potrebi.

Cilj stručnog posjeta međimurskih djelatnica bio je implementacija načina rada Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije u rad udruge DOSTI. Djelatnice su ovu posjetu iskoristile kao stručni posjet srodnoj udruzi iz susjedne zemlje kako bi se upoznale s načinom njihovog rada, financiranja, provođenja projekata, ali i najvažnije načinom kako su osnovali svoj vlastiti centar koji koriste kao mjesto sjedišta udruge, mjesto za sportske susrete, mjesto druženja i zabave.

– Takvo mjesto nedostaje našoj udruzi. Prepoznajući sposobnost udruge DOSTI u apliciranju na natječaje europskih fondova, i uspješno provođenje istih, prepoznali smo vlastiti potencijal za prijavu na natječaj kojim ćemo osigurati takvo mjesto za naše članove. Adaptacijom i dogradnjom starije kuće i dvorišta, osigurati ćemo našim članovima ono što im nedostaje, a to je novo, prilagođeno i opremljeno mjesto za druženje. Aplikacija složene projektne prijave za adaptaciju predmetne nekretnine, samo je jedna od mnogih aktivnosti kojima ćemo zajedničkim snagama za naše članove osigurati mjesto za edukativne radionice, opuštanje, druženje, sport, rekreaciju i rehabilitaciju – kažu iz DOSTI-ja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE