DJEČJI VRTIĆ Ftiček D. Kraljevec-Hodošan i vrtić Ružica iz Goričana: Besplatni dodatni programi za vrtićke mališane!

Dječji vrtić Ftiček iz Donjeg Kraljevca i vrtić Ružica iz Goričana od travnja, kao i u naredne dvije i pol godine svim polaznicima vrtića s područja općine Donji Kraljevec i Goričan, omogućavaju besplatne dodatne sadržaje. U sklopu toga, kako bi sve programe ravnopravno polazila i djeca s posebnim potrebama i sva druga koja imaju određenih poteškoća, zaposleni su jedan logoped i defektolog te 3 odgajateljice.

– Za sve polaznike vrtića organiziramo učenje engleskog i njemačkog jezika, glazbeni, sportski te eko program, pojasnila je Kristina Višević koja radi na projektu omogućavanja ovih sadržaja svim polaznicima vrtića.

– Na području naše Općine evidentan je porast broja djece i želimo im pružiti bolje budućnost, rekao pak je načelnik, Miljenko Horvat. Djeca se danas premalo bave ritmikom. Radije im dajemo u ruke laptope, mobitele i slične uređaje pa tako današnja djeca teško shvaćaju probleme oko zagađenja prirode a teško da je tko od njih uhvatio zemlju rukama.

Upravo to su i glavni razlozi uvođenju sportskom i eko programa.

Naravno, učitelji su prošli i dodatnu edukaciju koja se također plaćala iz tog projekta.

– Mi u Međimurju imamo najnižu ekonomsku cijenu vrtića u Hrvatskoj i teško da bi sami to mogli organizirati i financijski pokriti, tako da je ovo baš dobrodošlo, poručila je ravnateljica dječjeg vrtića Ružica iz Goričana Ružica Horvat.

Besplatni dodatni programi, provodit će se ukupno 30 mjeseci, a osim ova dva vrtića u D. Kraljevcu i Goričanu, obuhvatit će i područni vrtić u Hodošanu

Ostavi komentar