Zašto se biciklistička utrka “Tour of Croatia” ne vozi kroz Međimurje ove godine?

Ovo je tema čiju je javnu raspravu potaknuo saborski zastupnik HDZ-a Darko Horvat, a ubrzo mu je odgovorila Turistička zajednica Međimurske županije. Oni su kazali da su oni osigurali sredstva, ali odustale su Terme LifeClass Sveti Martin, nositelji projekta za Međimurje.

>> Sandra Herman objasnila zašto Tour of Croatia neće kroz Međimurje ove godine

Odgovor smo potražili u Termama LifeClass Sveti Martin, a odgovor koji nam je poslao Branimir Blajić, direktor Termi, prenosimo u cijelosti:

LifeClass Terme Sveti Martin su u suradnji s Međimurskom Županijom, Turističkom zajednicom Međimurske županije, Općinom Sveti Martin na Muri te ostalim međimurskim općinama u posljednje tri godine uložile izniman trud i financijska sredstva u razvoj biciklizma. Jedan od projekata koji smo pokrenuli je i domaćinstvo utrke Tour of Croatia, čiji smo ponosni domaćin bili posljednje 2 godine. Za organizacijske sposobnosti, uložen trud i energiju svi uključeni u navedeno dobili su najviše ocjene od strane organizatora.

U dogovoru s organizatorom utrke, tvrtkom TOP SPORTS Events i gospodinom Miholjevićem, dogovorili smo ovogodišnju pauzu kako bi zajednički premostili organizacijske izazove koje su organizatori prošle godine imali s obzirom na udaljenost startnih mjesta, te smo dogovorili da će se ove godine isprobati neke dodatne opcije startnih mjesta.

Kako bi nastavili s ciklusom svjetskih događanja u našem kraju, LifeClass Terme Sveti Martin s partnerima su se uključile u procese apliciranja i lobiranja za organizaciju svjetskih sportskih događanja u 2018. godini, te sredstva namijenjena za Tour of Croatia 2017. prenamijenili za te svrhe. Ponosno najavljujemo da će Međimurska Županija i Općina Sveti Martin na Muri u 2018. biti jedinstveni u svijetu po organizaciji svjetskih događanja. Naime, u 2018. se u Svetom Martinu na Muri organiziraju dva svjetska i jedno europsko prvenstvo, a ujedno smo i domaćini smještaja za dva Europska rukometna prvenstva.

Radi se o sljedećem:

1. SVJETSKO PRVENSTVO U DUGOM TRČANJU NA 100 km
2. SVJETSKO PRVENSTVO U LOVU RIBE ( veterani i invalidi )
3. EUROPSKO PRVENSTVO U DISC GOLFU

Također smo domaćin smještaja za Europsko prvenstvo u rukometu za seniore u siječnju 2018. i Europsko prvenstvo u rukometu za kadete u ljeto 2018.

Na svakom od događanja očekuju se sportaši i pratnje iz cijelog svijeta. Radi se o dugim boravcima i raznolikim uslugama, te vjerujemo da će navedeno imati znatan doprinos turizmu i gospodarstvu međimurske županije.

Naravno, tu nije kraj, te s lobiranjem za druga europska i svjetska događanja nastavljamo i dalje, a o čijim ishodima ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Tour of Croatia 2018. ponovo u Međimurju očekujemo već 2018. godine, te ćemo s organizatorima odmah po završetku ovogodišnje utrke krenuti s pregovorima za narednu godinu.

Ostavi komentar