Direktor Termi Sveti Martin Blajić: Evo zašto ove godine pauziramo od Tour of Croatia

Branimir Blajić
Branimir Blajić

Zašto se biciklistička utrka “Tour of Croatia” ne vozi kroz Međimurje ove godine?

Ovo je tema čiju je javnu raspravu potaknuo saborski zastupnik HDZ-a Darko Horvat, a ubrzo mu je odgovorila Turistička zajednica Međimurske županije. Oni su kazali da su oni osigurali sredstva, ali odustale su Terme LifeClass Sveti Martin, nositelji projekta za Međimurje.

>> Sandra Herman objasnila zašto Tour of Croatia neće kroz Međimurje ove godine

Odgovor smo potražili u Termama LifeClass Sveti Martin, a odgovor koji nam je poslao Branimir Blajić, direktor Termi, prenosimo u cijelosti:

LifeClass Terme Sveti Martin su u suradnji s Međimurskom Županijom, Turističkom zajednicom Međimurske županije, Općinom Sveti Martin na Muri te ostalim međimurskim općinama u posljednje tri godine uložile izniman trud i financijska sredstva u razvoj biciklizma. Jedan od projekata koji smo pokrenuli je i domaćinstvo utrke Tour of Croatia, čiji smo ponosni domaćin bili posljednje 2 godine. Za organizacijske sposobnosti, uložen trud i energiju svi uključeni u navedeno dobili su najviše ocjene od strane organizatora.

U dogovoru s organizatorom utrke, tvrtkom TOP SPORTS Events i gospodinom Miholjevićem, dogovorili smo ovogodišnju pauzu kako bi zajednički premostili organizacijske izazove koje su organizatori prošle godine imali s obzirom na udaljenost startnih mjesta, te smo dogovorili da će se ove godine isprobati neke dodatne opcije startnih mjesta.

Kako bi nastavili s ciklusom svjetskih događanja u našem kraju, LifeClass Terme Sveti Martin s partnerima su se uključile u procese apliciranja i lobiranja za organizaciju svjetskih sportskih događanja u 2018. godini, te sredstva namijenjena za Tour of Croatia 2017. prenamijenili za te svrhe. Ponosno najavljujemo da će Međimurska Županija i Općina Sveti Martin na Muri u 2018. biti jedinstveni u svijetu po organizaciji svjetskih događanja. Naime, u 2018. se u Svetom Martinu na Muri organiziraju dva svjetska i jedno europsko prvenstvo, a ujedno smo i domaćini smještaja za dva Europska rukometna prvenstva.

Radi se o sljedećem:

1. SVJETSKO PRVENSTVO U DUGOM TRČANJU NA 100 km
2. SVJETSKO PRVENSTVO U LOVU RIBE ( veterani i invalidi )
3. EUROPSKO PRVENSTVO U DISC GOLFU

Također smo domaćin smještaja za Europsko prvenstvo u rukometu za seniore u siječnju 2018. i Europsko prvenstvo u rukometu za kadete u ljeto 2018.

Na svakom od događanja očekuju se sportaši i pratnje iz cijelog svijeta. Radi se o dugim boravcima i raznolikim uslugama, te vjerujemo da će navedeno imati znatan doprinos turizmu i gospodarstvu međimurske županije.

Naravno, tu nije kraj, te s lobiranjem za druga europska i svjetska događanja nastavljamo i dalje, a o čijim ishodima ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Tour of Croatia 2018. ponovo u Međimurju očekujemo već 2018. godine, te ćemo s organizatorima odmah po završetku ovogodišnje utrke krenuti s pregovorima za narednu godinu.

Ostavi komentar