Diplome za djecu hrvatskih branitelja, polaznika tečaja engleskog jezika

U Osnovnoj školi Ivanovec, održan je završetak projekta Udruge “Učenje stranih jezika za djecu hrvatskih branitelja“. Svečanoj podjeli uvjerenja nazočili su pročelnica odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR-a RH Dubravka Kutleša Herljević, pročelnica odjela za financije UDVDR-a RH Milana Perica, ravnateljica škole stranih jezika “Sova“ Zagreb Anamarija Oštrić, ravnateljica OŠ Ivanovec Palmina Novak, voditeljica tečaja prof. Ivana Gradečak, te čelnici Podružnice Udruge predsjednik Stjepan Horvat, dopredsjednik Mladen Tkačec, tajnik Dražen Tkalec kao i roditelji polaznika tečaja.

Tečaj se održavao iz Engleskog jezika A2.2. razine u trajanju od 70 nastavnih sati za djecu hrvatskih branitelja članova Udruge iz Međimurske županije – učenike srednje škole. Besplatni tečaj za 10 djece hrvatskih branitelja članova Udruge provodio se u projektu Odjela za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, a u suradnji sa Školom stranih jezika “Sova“ iz Zagreba i Osnovnom školom Ivanovec.

Održavanje tečaja su financijski poduprli Međimurska županija, Grad Čakovec, Međimurske vode d.o.o. Čakovec, Humanitarna zaklada za djecu Hrvatske, poduzeća Agathon tuche d.o.o. i Mraz projekt d.o.o. iz Zagreba. Uz uvjerenje o završetku tečaja polaznici su primili i prigodne poklone o Udruge za uspješan završetak tečaja. Tom prigodom Stjepan Horvat predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnica Međimurske županije i istaknuo je kako je ovo samo jedan od projekata koje podružnica provodi u brizi za svoje članove i članove njihovih obitelji. – Osim branitelja ovime pokazujemo kako vodimo brigu i o našoj djeci, našoj budućnosti na koju se moramo osloniti.

Polaznici tečaja bili su Melani Kovačić iz Šenkovca, Kristina Ružić iz Ivanovca, Natali Kovačić iz Šenkovca, Nika Horvat iz Mihovljana, Filip Tkalčec iz Ivanovca, Marko Šolja iz Brezja, Zrinka Banec iz Palovca, Marta Mrvac iz Mihovljana, Ema Gunc iz Mihovljana, Luka Gunc iz Mihovljana. Najbolje rezultate na završnom ispitu su pokazali Natali Kovačić i Marko Šolja za što su primili posebne nagrade.

Ovom prigodom Dubravka Kutleša Herljević uručila je i računalo za potrebe ogranka Mursko Središće koje je primio predsjednik Mladen Kerovec.

Ostavi komentar