DIJANA BALOG: Iako nisam pobjedila na Miss Universe Hrvatska, bilo je to nezaboravno iskustvo!

Dijana Balog bavi se požrtvovnim poslom medicinske sestre
Dijana Balog bavi se požrtvovnim poslom medicinske sestre

Miss Universe izbor je ljepote koji se održava već 66 godina, a vlasnik i predsjednik Donald Trump ga je nakon kandidature za američkog predsjednika prodao WME/IMG agenciji, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Ove godine pobjednica je Mia Pojatina, a Međimurka Dijana Balog iako nije ušla u top pet ljepotica, ističe kako je to bilo jedno nezaboravno i neopisivo iskustvo. 

Mia Pojatina nova je Miss Universe Hrvatska
Mia Pojatina nova je Miss Universe Hrvatska

U probranih 20 ljepotica u Hrvatskoj ušla je 26-godišnja Međimurka Dijana Balog koja živi i radi u Zagrebu u Kliničkom bolničkom centru na Odjelu hematologije. Osim ljepote koju nosi, sama ističe kako je za Miss Universe glavno imati prepoznatljiv karakter, požrtvovnost te kako se ponašaš prema bližnjima, a na kraju i cijelom društvu.

– Otkad sam imala 15 godina, pratim Miss Universe i oduvijek sam bila fascinirala pistom i cijelom titulom koja to nosi. Ove sam godine napravila iskorak i prijavila se. Ne moram ni naglasiti koliko sam bila sretna kad sam saznala da sam upravo ja ušla u top 20 – poručila je kandidatkinja za Miss Universe Hrvatska Dijana Balog.

Miss Universe Hrvatska, Dijana Balog iz Pušćina
Miss Universe Hrvatska, Dijana Balog iz Pušćina

Požrtvovan karakter medicinske sestre

Dijana je svoj požrtvovan karakter prenijela i na zanimanje, a u svijetu medicine je još od srednje škole, što je kasnije prenijela na višu naobrazbu koja ju je dovela do medicinske sestre na Odjelu hematologije koja se bavi s najtežim oblicima bolesti poput leukemije i karcinoma.

– Teško je nekad sve uskladiti, ali empatija je ono što uvijek treba nositi na posao, ali i kroz cijeli život. Svakodnevno se susrećem s različitim sudbinama ljudi koji su ponekad i izgubili nadu, ali osim medicinske skrbi koju im pružam, važna je komunikacija koja im pomaže da prebrode svoje nedaće – ističe Dijana koja je oduvijek željela biti medicinska sestra.

Nakon odabira u prvih top 20 ljepotica na izboru za Miss Universe Hrvatska, krenule su opsežne pripreme kako bi kandidatkinje u potpunosti bile spremne za prestižno natjecanje krajem travnja. U ožujku su tako otputovale u Dubrovnik gdje su se upoznale, prolazile kroz brojne vježbe hodanja po pisti, pravilnog držanja stasa, fotoshootinga, ali i neformalnih druženja.

Ljepota svake žene proizlazi iz njezine osobnosti

– Ljepota nije ono što vidimo, nego ono s čime zračimo. Ženina osobnost, karakter, energija krije se iza ljepote koja je presudna za Miss Universe. Sve djevojke finalistice imaju svoje posebnosti koje su ih dovele do finala, na početku sam bila malo skeptična kako će same pripreme proći, ali čim smo se upoznale, dogodio se pozitivan kliker i rodila su se velika prijateljstva – poručuje Dijana.

Zanimljivost se krije u činjenici da je Dijana prva Međimurska finalistica izabrana za Miss Universe Hrvatska, a rekla nam kako je konkurencija bila zahtjevna zbog svih karakteristika koje su na prvom castingu morale zadovoljiti.

– Djevojka prije svega mora imati pozitivan i vedar karakter koji se procjenjuje u sklopu castinga kroz razna psihološka pitanja. Izgled je također važan, ali se on gleda kroz karizmu, eleganciju, velikodušnost, odgovornost – rekla je finalistica Miss Universe Hrvatska.

Titulu missice, ističe Dijana, ne može nositi osoba koja je neodgovorna, negativna i koja ne brine o ponašanju prema drugima. Lijep osmijeh, elegancija i razgovorne vještine ponekad su presudne za pobjedu. Finalna večer presudna je za 20 djevojaka od kojih će jedna postati Miss Universe Hrvatska te predstavljati našu državu na svjetskoj razini koju gleda 180 zemalja svijeta.

FOTO: Privatna arhiva/Zlatko Vrzan/Miss Universe, Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ostavi komentar