Darinka Zadravec iz Peklenice s velikom ljubavlju i idejama doprinosi uređenju mjesta

Darinka Zadravec
Darinka Zadravec isred uređene javne površine kraj ulaza u vrtić u Peklenici.

Ima žena koje i svoje mjesto doživljavaju kao prošireno dvorište i o javnim površinama brinu kao o svojem dvorištu. Darinka Zadravec je ta vrsta žene koja brine da i njezina rodna Peklenica bude čim ljepše uređena. – Zadovoljstvo mi je kad vidim da je nešto lijepo uređeno, kaže.

Po zanimanju je građevinska tehničarka u mirovini, ali je oduvijek u sebi nosila kreativnu crtu i osmišljavala različite dekoracije i izrađivala ručne radove u različitim tehnikama.

Kad treba urediti pozornicu za mjesnu priredbu ili štandove za nastup na manifestacijama, podrazumijeva se da zovu, a koga drugoga nego Darinku.

– Ni broja ne znam koliko puta sam uredila pozornicu u društvenom domu za razne priredbe, na različite blagdanske teme, kaže. I uvijek su njezine dekoracije bile upečatljive. Kada su se naša sela urbanizirala, nastala je i potreba da se barem pojedini dijelovi mjesta hortikulturno urede.

Priču o ovoj zaljubljenici u lijepo uređenje i što je sve uredila pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 6. studenog.

Ostavi komentar