DANI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Vikend donosi povijesne i cvjetne kolorite, umjetničke i sportske programe

kaj medjimurci delaju dok nikaj ne delaju (4)

Programi organizirani povodom obilježavanja Dana Međimurske županije nastavljaju se i ovaj vikend.

Manifestacija “Kaj Međimurci delaju dok nikaj ne delaju” i prigodni štandovi postavljeni su danas (petak 27. travnja) na Trgu Republike u Čakovcu. Podno spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci, a u Centru za kulturu održana je svečana sjednica Skupštine Međimurske županije. U Prelogu je započeo trodnevni sajam cvijeća.

Dan kasnije, u subotu 28. travnja u 9.15 sati krenut će mimohod povijesnih postrojbi, nakon čega slijedi sveta misa za Međimursku županiju u 10 sati u crkvi sv. Nikole biskupa. Misno slavlje predslavi fra Željko Železnjak. U 11 sati slijedi mihohod i postrojavanje postrojbi s prijavkom županu, polaganje svijeće kod spomen ploče poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Međimurja uz prigodni program. U 12 sati je predviđen program kod spomenika Oproštaju u dvorištu Zrinskog grada. Od 13 sati slijedi u Jezeru Starog grada druženje i manifestacija Lovno kulinarstvo.

lovacki gulas rr (18)

Nedjelja, 29. travnja bit će u sportskom ozračju. U 8 sati u Jezeru Starog grada kreće Streličarski turnir za Veliki pehar Nikole Zrinskog. U 10 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici (ispred bivšeg Japa bara) bit će star 2. Čakovečkog polumaratona Zrinskih.

U predvečerje nedjelje svi zainteresirani će moći u zgradi Scheie uživati u večeri uz poeziju sa sopranisticom Evelin Novak i zborom umirovljenika Grada Čakovca.

Evelin Novak

foto: zv,rr

U nastavku pogledajte što se sve nudi na štandovima unutar manifestacije “Kaj Međimurci delaju dok nikaj ne delaju”.

kaj medjimurci delaju dok nikaj ne delaju (8)

Ostavi komentar