Dani maturanata počinju u utorak, veseli završni mimohod ulicama Čakovca u petak

Preventivna akcija Coolijada 2017. (Dani maturanata) će trajati od 16. do 19. svibnja, dok će se završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca održati u petak, 19. svibnja s početkom u 14 sati, kada će se formirati jedinstvena kolona svih maturanata kod Ekonomske i trgovačke škole.

Završna svečanost održat će se u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec uz nastupe raznih bendova i proglašenje najmaturanata, odnosno najmaturantice, te najoriginalnijeg razreda.

Tijekom Dana maturanata na području grada Čakovca bit će organizirane „građanske ophodnje“, koje će sačinjavati policijski službenici i roditelji učenika završnih razreda. Njihova osnovna uloga je obilazak svih lokacija na kojima će se okupljati maturanti kako bi se spriječila nepoželjna ponašanja.

U razdoblju od 16. do 19. svibnja na području grada Čakovca policijski službenici PU međimurske, temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članka 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, a radi sprječavanja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i prekršaja obavljat će snimanje javnih mjesta audio – video uređajima, i to 16., 17. i 18.  svibnja od 12 do 20 sati, te 19. svibnja od 12 do 24 sata.

– Kako bi obilježavanje ovih dana prošlo sa što manje neželjenih događaja, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, kao i sigurnost drugih građana, ne oštećuju imovinu i prekomjerno ne konzumiraju alkoholna pića, dok roditeljima skrećemo pozornost da iskoriste  prava i dužnosti, te posvete dovoljno nadzora i brige svojoj djeci. Pritom, neka ih usmjere i potaknu na društveno poželjno i prihvatljivo ponašanje – apel je iz PU međimurske.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE