Danas počinje 2. festival balona na vrući zrak Prelog!

Od ranog popodvneva ovog petka, Marina u Prelogu transformirati će se veliko uzletiše za šarene balone, najveći koncertni prostor u Međimurju, ali i na najveći prostor za piknik na Dravi! Čak 20 timova balonaša pristiže iz cijele Europe, od Slovenije i Austrije, do Nizozemske, Latvije i Luksemburga, uz naravno domaćine iz Balon kluba Zagreb.

„Baloni će letjeti na trening letovima već koji kreću dan ranije, no festival po rasporedu počinje u petak u 17 sati otvaranjem Festivala, predstavljanjem pilota, timova i letača, ali i pozdravom Aleksandra Lazića kroz jedan posebno prilagođeni Iberlauf“ rekao je u ime organizatora Krešo Biškup. „Zahvalni smo domaćinima, ali i gradu i građanima Preloga što su prepoznali ovaj projekt, podržali ideju i dali priliku da upravo u Međimurje dolete baloni na vrući zrak. Vidimo se na festivalu, ali i na koncertima!“

Festival balona u petak će tako započeti nastupom „Do Iberlaufa“ Aleksandra Lazića te uzlijetanjem balona koji će se nakon leta vratiti na Marinu Prelog prirediti spektakl noćne iluminacije. Nakon balonaškog programa u petak slijedi besplatni koncert Vesne Pisarović, u subotu nas zabavlja Neno Belan & Fiumensi, a u nedjelju je predviđen „Most unusual Piknik na Marini“, ali i brojne aktivnosti za malene aeronaute, posjetitelje i zainteresirane. Nemojmo zaboraviti niti na gastro park u kojem nas očekuju poslastice Gastromobila, Bajzovih Dvora, Pomodora, Škartoca ljubavi i Fresh Cornera.

Uz izložbu balonaške opreme, šetnje kroz kupolu, podizanje na vezanim letovima za najsretnije posjetitelje čeka vas pregršt zanimljivih aktivnosti, a najmlađe posjetitelje animirati će se kroz niz radionica koje priprema Dječji klub SIMS iz Preloga.

“Pratite nas na instagram i facebook stranicama, a sve pozivamo da dođu, poglavito ujutro, na doručak na Marini, na Piknik i na koncerte” završio je Krešo Biškup. “Nema dileme da će pogled biti spektakularan, kao i cijeli događaj!”

Pogledajte program 2. festivala balona na vrući zrak Prelog i vidimo se na SRC Marini od petka do nedjelje!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE