Dan ružičaste vrpce obilježit će se u Čakovcu u subotu 6. listopada

milenijska ruzicasta vrpca07
Detalj sa snimanja milenijske fotografije uz Dan ružičaste vrpce

Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji. Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te ranom otkrivanju i liječenju raka dojke. Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Broj oboljelih žena raste neovisno o dobi i vodeći je uzrok smrti. Kako su ograničene mogućnosti prevencije raka dojke, vrlo je važno bolest otkriti u početnoj fazi. Kada je bolest otkrivena na vrijeme izlječiva je u 98% slučajeva te stoga ističemo važnost redovitih mamografskih pregleda za žene, koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje bolesti.

Jasenka Štefić, predsjednica kluba “Nova Nada” i prim. Hussein Saghir, dr.med. predsjednik Županijske lige u pozivu žiteljima Međimurja ističu:

– Članice kluba “Nova Nada” okupit će se kod svog štanda na Trgu Republike (ispred zgrade Scheier) ove subote, 6. listopada u 10 sati te će dijeliti promotivno-edukativne materijale i izložiti prigodne radove koje izrađuju na svojim radionicama. Svi zainteresirani pozvani su doći do štanda te na taj način dati podršku svim ženama koje se bore s ovom bolešću i nastoje je pobijediti.

foto: zv

Ostavi komentar