Dan pobjede u Prelogu: “Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu naših branitelja”

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Prelog1

Prelog je obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Grad Prelog je o ovome objavio vijest na službenoj internetskoj stranici, a mi je prenosimo u cijelosti.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

U Prelogu je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu, spomenik Krešimiru Madiću u Čukovcu te spomen ploču Ivanu Sokaču u Oporovcu.

Počast su odali predstavnici Grada Preloga, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš, zatim zamjenik predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predstavnici mjesnih odbora s područja Grada Preloga te predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Preloga, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rataRepublike Hrvatske Ogranak Prelog,HVIDRA – e Grada Preloga te Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, podružnica Međimurske županije.

Ispred spomenika Domovinskom ratu u Prelogu, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan je istakao: „Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu naših branitelja, nikada ne smijemo zaboraviti njihovu hrabrost i ljubav prema Domovini. Na tom je temelju nastala naša Hrvatska“.

Misa za domovinu služena je kod kapele sv. Huberta u Otoku.

Misnim slavljem ujedno je obilježena i dvadeseta godišnjica posvećenja ovog sakralnog objekta. Kapela je podignuta 1997. godine kapela u čast sv. Hubertu. Kapelu je izgradio preloški poduzetnik Stjepan Hrešć zajedno sa svojim poslovnim partnerom Fridrichom Schertenleibom iz Altendorfa u Švicarskoj, a 8. kolovoza 1998. blagoslovio ju je varaždinski biskup Marko Culej.

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar