Dan otvorenih vrata Gimnazije J. Slavenskog Čakovec: Odlična atmosfera uz radionice, vježbe i eksperimente

Danas od 10:00 do 12:00 održan je Dan otvorenih vrata Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec na kojem su svi osmaši te njihovi roditelji mogli bolje upoznati gimnaziju, potražiti odgovore na svoja pitanja kroz radionice, vježbe, eksperimente i razgovor.

Posjetili smo dan otvorenih vrata na kojem je vladala vesela atmosfera te razgovarali s ravnateljicom Sandrom Breka-Ovčar i osmašicom Martom Hajdarović koja planira upisati gimnaziju.

Razgovor s ravnateljicom

Ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u razgovoru nam je otkrila zašto učenicima preporuča upis u gimnaziju te aktivnosti vezane uz dan otvorenih vrata.

Zbog čega bi preporučili učenicima da upišu gimnaziju?

– Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec nudi učenicima odličnu podlogu za nastavak školovanja na svim studijskim smjerovima koji se nude u Hrvatskoj, naravno i izvan naše domovine, tako da učenici koji upišu našu školu zasigurno neće imati problema s učenjem u nastavku školovanja. Uz onaj obavezni program nudimo mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u kojima učenici mogu razviti svoje afinitete, ambicije te se razvijati, otkriti zapravo ono u čemu su dobri i zašto misle da bi se time mogli baviti tijekom cijeloga života. Vesela smo škola u kojoj se osim učenja, također nude i dodatni sadržaji koji obogaćuju školski život. Učenici vole dolaziti u školu, mislim da ovo šarenilo koje danas vlada dokazuje da smo zaista motivirani, veseli te da s radošću dolazimo na ovo mjesto koje se zove škola i to je zapravo jedini put do napretka u životu. Cijeloživotno učenje postaje obaveza svakoga čovjeka, tako da mislim da je odabrati gimnaziju dobar put da se učini ono najkvalitetnije u životu, odgovorila je ravnateljica.

Je li sada ovo nešto drugačije, ovakav dan otvorenih vrata?

– Malo je drugačije. Mi smo svake godine imali dane otvorenih vrata, međutim zbog epidemioloških mjera, dio naših aktivnosti smo danas preselili izvan odnosno ispred škole. Zapravo, ono što cijelo jutro slušam je pozitivno oduševljenje profesora i učenika. Sigurna sam da ćemo se i sljedećih godina nastavljati predstavljati i ispred škole na otvorenom. Naravno, učenici i njihovi roditelji će moći proći kroz školu što je i smisao da upoznaju naše prostore te vide kako škola izgleda unutra. S veseljem očekujemo sve koji su zainteresirani, da dođu i upoznaju našu školu. Upravo zato i radimo ovo i otvaramo svoja vrata kako bismo se još više približili našim budućim učenicima. Naravno, na društvenim mrežama možete nas pratiti tijekom cijele godine, što radimo i čime se bavimo, tako da cijelu sliku možete dobiti prateći nas na društvenim mrežama, dodaje ravnateljica.

Što sve trenutno nudite za pregledati odnosno što je izloženo?

– Nudimo sve predmete, svi su izloženi te su pripremili interaktivne sadržaje. Ima radionica, pokusa, eksperimenata, vježbi… Mislim da svatko tko danas dođe može osjetiti to bogatstvo i šarenilo koje gimnazija nudi. Osim današnjeg dana, ujedno najavljujem i da ćemo sljedeće subote 19. lipnja biti u gradu, predstavljati jedan dio ovoga što danas nudimo i kod sata na Trgu Republike, tako da ako netko danas propusti, to već može nadoknaditi sljedeće subote, zaključila je razgovor ravnateljica Sandra Breka-Ovčar.

Osmašica Marta otkrila zašto baš ova gimnazija

Osmašica Marta Hajdarović planira upisati Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec te nam je u razgovoru otkrila zašto baš ova srednja škola.

Zbog čega te privukla gimnazija?

– Svakako mislim studirati na fakultetu, pa mislim da je gimnazija najbolja priprema za to, smatra Marta.

Što ti se čini zanimljivim za sada? Sviđa ti se što si do sada vidjela?

– Sviđa mi se moderan način na koji obrađuju gradivo i kako pokušavaju sve pokazati kroz demonstracije, da se čim manje piše te da bude čim više projekata, veselo nam je odgovorila osmašica.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE