Dan otvorenih vrata za 53. rođendan Turističke zajednice Čakovca

Danas, 8. veljače Turistička zajednica grada Čakovca obilježava 53. godinu od osnutka.

Kao i minulih godina Turistička zajednica grada Čakovca,odnosno voditeljica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek te djelatnici Ksenija Zrna, Marijo Krčmar, Ria Pikl i Maja Ivaci, ovogodišnji će, 53. rođendan Turističke zajednice proslaviti radno s građanima i svima onima koji ih posjete u sklopu “Dana otvorenih vrata ” od 9-17 sati u Turističkom uredu TZ grada Čakovca, na adresi Kralja Tomislava 1, Čakovec.

Turistička zajednica grada Čakovca sa svojim je radom započela  8. veljače 1964. godine. kada je osnovano Turističko društvo tadašnje Općine Čakovec i to s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kojim bi se očuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i u Međimurju. Tako su na  dan osnivanja tada  po prvi puta gradom organizirano prošli međimurski maškori, a TZ Čakovec je te godine prvi put osmišljeno sudjelovala i u višestoljetnom nizu proštenja Porcijunkulovo.

Boška Ban Vlahek

Za svoj uspješan rad kroz minule godine  Turistička zajednica grada Čakovca dobitnik je i mnogobrojnih nagrada i priznanja.  Tako je nagradu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma  ‘Zeleni cvijet’,TZ Čakovca primila 2008., 2009. i 2010. godine, i to u kategoriji uređenosti turističkih mjesta kontinentalne Hrvatske. Isto tako Grad Čakovec je 2014.  nominiran u kategoriji ‘Turistički cvijet’ Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore za najbolju destinaciju na kontinentu, a ovo prestižno  priznanje je u Opatiji  primio predsjednik Turističke zajednice,gradonačelnik  Čakovca Stjepan Kovač.

 

Ostavi komentar