Dan kada su se u Murskom Središću polagali kameni temeljci

komonulani doprinos za mlade
Ilustracija

Na svetu Barbaru bio je u Murskom Središću dan polaganja kamena temeljaca. Ovu sveticu Mursko Središće posebno slavi zbog rudarske tradicije kao i svoju zaštinicu. Zbog toga je ovaj dan odabran za svečano polaganje kamena temeljca za novu zgradu vrtića Maslačak u ulice Saltine. Time je otpočela gradnja dugo očekivanog vrtića. On se sada nalazi na neprimjerenom i vrlo prometnom mjestu u centru grada, a osim toga u staroj građevini  koja  nije bila građena za vrtiić . U novoj zgradi vrtića bit će mjesta za sedam skupina vrtićke i jasličke dobi, a zgrada je  pojektirana prema potrebama djece i bit će visoke energetske učinkovitosti. Vrtić se gradi uz pomoć države iz sredstava za regionalni razvoj.

Nakon polaganja temeljca za vrtić uzvanici su obišli izgradnju hale 4 tvrtke Sobočan intereijeri. Izgradnji nove  hale prišli su kako bi još više modernizirali i digitalizirali svoju proizvodnju. Upravo se izvodi podizanje kostura nove hale.

Nakon obilaska gradilišta hale Sobočan interijera položen je i kamen temeljac za izgradnju nove hale tvrtke Cartex u Gospodarskoj zoni Brezje. Upravo ta hala bit će prva u novoj zoni, a proizvodi tekstilne dijelove za auto industriju.

Na svečanost polaganja kamena temelja u Mursko Središće došao je  ministar gospodarstva Darko Horvat, sa suradnicima, te župan Matija Posavec sa svojim suradnicima.

Na postavljanju kamena temeljca bilo je toliko uzvanika da je domaćin  gradonačelnik Dražen Srpak organizirao od lokacije do lokacije prijevoz posebnim autobusom, radi lakšeg obilaska gradilišta.

 

Ostavi komentar