10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Predstava “Ministričin muž” ove nedjelje u CZK-a Rudar

U nedjelju, 2. travnja s početkom u 19:00 u Centru za kulturu „Rudar“ na rasporedu je kazališna predstava „Ministričin muž“ Seljačke sloge iz Nedelišća.

Cijena ulaznice je 4,00 eura, a mogu se kupiti putem interneta (https://czk-rudar.hr/#seats?st=38&po=2023-04-02&kr=378) ili na blagajni Centra za kulturu „Rudar“ sat vremena prije bilo kojeg događanja koje je na rasporedu.

O predstavi

„Gospođa ministarka“ poznato je djelo Branislava Nušića, koje je za ovu priliku promijenilo ime u „Ministrični muž“ . I dalje kao i u originalu dominantan je apsurdan prikaz ludila u žeđi za vlašću, otkrivaju se sve krinke i kritike mentaliteta u nizu različitih situacija. Kad mu jednog dana supruga Ksenija postane prva ministrica u vladi, Žarko od jednom postaje netko i nešto – postaje Ministričin muž. On se počinje ponašati pomodarski kao što to rade i sve žene ministara koje poznaje. Nije samo on žedan slave , već mu se na vrat natovari rodbina koja želi izvući koristi od toga što je Žarko odjednom tako „visoko pozicioniran“. Koliko dugo će Žarko izdržati u tim okolnostima i što ga sve prati na putu slave ili ponora ostaje da sami vidite.

  • Scenografija: Marijan Topolnjak i Dejan Buvač
  • Kostimi: Stjepan Kukolić, Štefanija Serec i članovi družine
  • Tehničar rasvjete i tona: Miran i Marijan Branilović
  • Inspicijent: Ljubica Topolnjak
  • Autorica plakata: Ivančica Srnec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE