Čestitka Stjepana Kovača: Prenesimo božićni duh na cijelu godinu

Stjepan Kovač
Stjepan Kovač

Povodom predstojećim božićnih blagdana, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, uputio je čestitku.

Evo što kaže Kovač u svojoj, već tradicionalnoj, čestitki:

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Prosinac je onaj mjesec u godini kad smo više nego inače okrenuti svojim obiteljima i prijateljima, kad smo osjetljiviji na potrebe drugih te kad darivanjem želimo pokazati dam nam je do nekoga stalo. Božić kao blagdan ljubavi, mira, vjere i nade, najljepši je završetak svake godine, a njegove univerzalne poruke razlog su što se slavi na svim stranama svijeta.

Božić i božićni običaji neraskidivi su dio naše narodne tradicije i u velikoj mjeri nas određuju kao narod. I to ne samo kao vjernike koji željno očekuju Isusovo rođenje i sve što ono navještava, već i kao ljude koji žele mir, ljubav i dobro. Upravo ćemo ovih dana te poruke prenositi na svoju djecu. Sjetit ćemo se i prijatelja za koje tijekom godine nismo imali vremena. Zamijetit ćemo i naše sugrađane koji trebaju pomoć. Darivat ćemo svoje bližnje, pokazujući im time što nam u životu oni znače. Svi zajedno uklopit ćemo se u duh Božića i pokazati svima da smo dobri ljudi!

Želim da darovi koje ćemo dobiti i dati, ne budu samo materijalni, već i duhovni. Naučimo našu djecu i mlade ovakvom slavljenju Božića, kako bi nastaviti tradiciju, te postali bolji ljudi. Otvorimo srce onima koji trebaju našu ljubav i pomoć. Prenesimo božićni duh na cijelu godinu te gradimo društvo u kojem ćemo uvažavati različitosti te širiti toleranciju, optimizam i mir.

U ime Grada Čakovca i svoje osobno ime želim Vam čestit Božić!

Ostavi komentar