Sutra u Centru za kulturu Čakovec kreće novi program za najmlađe „Pričoplanet“

Centar za kulturu Čakovec

Voditelji Dramskog studija Dada i glumci Kazališne družine Pinklec u suradnji sa Školom animiranog filma Čakovec osmislili su novi program za najmlađe i nazvali ga „Pričoplanet“! – pripovijedanje priča u popularnoj japanskoj tehnici Kamišibaj.

– „Pričoplanet“ je zamišljen tako da koristeći tehniku Kamišibaj pripovjedač priča svjetski poznate narodne priče. Priče koje ćemo vam pričati nalaze se u zbirkama narodnih predaja Bajkarice i Bajkari, a autorice tih zbirki Srebrenka Peregrin i Erika Katačić Kožić srdačno su nam ustupile prava na izvođenje.

Program pod nazivom „Pričoplanet“ kreće u mjesecu ožujku, a izvodit će se vikendom (subota ili nedjelja) u 11 sati za maksimalno 50 ljudi. Pričanje priča ići će obavezno uz glazbenu pratnju. Glazbala koja ćemo koristiti – šuškalice, kazui, kalimba, udaraljke, zvečke, gitara, ukulele, boomwhackers – stvarat će atmosferu i dodatno pojačavati pripovijedanje priče. Nakon svake priče koja traje dvadesetak minuta slijedi radionica za djecu, tematski povezana sa netom ispričanom pričom, najavljuju iz Centra za kulturu Čakovec.

Sutra na rasporedu japanska narodna priča „Akiko“

– Prva priča koju smo za vas pripremili je japanska narodna priča „Akiko“. Priču će u subotu, 12. ožujka  u 11 sati izvesti kamišibajar Mario Jakšić. Sljedeća, odmah nakon ove,  bit će ruska narodna priča “Snjeguročka” koju će, 19. ožujka u 11 sati izvesti kamišibajar Davor Dokleja.

Do kraja školske godine izvest ćemo još 4 različite priče, a o terminima ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Voditelji Dramskog studija Dada i glumci Kazališne družine Pinklec ovu će izrazito popularnu tehniku nastaviti istraživati i promovirati tijekom 2022. godine. Projekt „Pričoplanet“ izuzetno je zanimljiv, a u prilog tome ide i činjenica da je Kreativno edukativni centar Murai ovaj program uvrstio među 8 najboljih koji su se prijavili na njihov ovogodišnji natječaj, dodaju iz Centra za kulturu Čakovec.

Cijena ulaznica iznosi 30 kuna te su u prodaji na blagajni Centra.

Ostavi komentar