Centar dr. Rudolfa Steinera provodi međunarodni projekt „Održivi razvoj ekološkog turizma u Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj županiji i županiji Zala“

rudolf steiner

Centar dr. Rudolfa Steinera provodi međunarodni projekt pod nazivom „Održivi razvoj ekološkog turizma u Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj županiji i županiji Zala“, akronima „CultuREvive Tour“, Interreg V-A programa za prekograničnu suradnju Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

Vrijednost projekta iznosi 274.762,77 eura, a provodi se u trajanju od 20 mjeseci. Partneri na projektu su ZMNE iz Mađarske, Zalaegerszeg, Turističke zajednica grada Koprivnice i Centar dr. Rudolfa Steinera iz Međimurske županije. Sredstva su financirana iz Interrega prekogranična suradnja Mađarska –Hrvatska.

U sklopu mnogobrojnih planiranih aktivnosti kroz projekt Centar će 20. i 21. svibnja sudjelovati na festivalu mađarskih i hrvatskih obitelji kao dio projekta CultuREvive Tour. Festival će se održati u Zalaegerszegu kod jezera Gébárt.  Tamo će biti prezentirani eko-kulturni workshop na kojem će se prikazati svim posjetiteljima starinski način obrade različitih materijala i izrade autentičnih proizvoda iz prirodnih materijala. Festival je izvrsna prilika za razmjenu mađarskih i hrvatskih znanja i iskustava o tradicionalnim zanatima, u kojima sudjeluju i majstori rukotvorina koji su partneri Centra na projektu. Upravo se tradicionalni materijali i zanatska znanja koriste i u biodinamičkoj poljoprivredi za čuvanje pripravaka.

rudolf steinerI ove godine pozivamo sve zainteresirane na RADIONICU IZRADE BIODINAMIČKIH PRIPRAVAKA:

  • ISKAPANJE PRIPRAVAK 500 (gnoj iz roga )rudolf steiner
  • IZRADA PRIPRAVKA 501 (kremen iz roga)
  • PRIPREMA PRIPRAVKA 502 (stolisnik)

U sklopu radionice održat će se i edukacija o načinima skladištenja pripravaka u ručno izrađenim glinenim posudama te primjena biodinamičkih pripravaka.

Radionica će se održati u subotu 26. svibnja 2018. godine od 9 do 14 sati na OPG-u Dragutina Senčara, I.G. Kovaića 61, Lopatinec.

Cijena radionice iznosi 120 kuna u što je uključen ručak, 1x pripravak 500, upute o korištenju i ostale dodatne informacije.

POTREBNA PRETHODNA PRIJAVA na e-mail ili telefon Centra.

steiner eu projekt

Ostavi komentar