10.1 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

U Malom Mihaljevcu održane Sportske igre osoba oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske

Sportske igre ali i pravo obiteljsko druženje održano je dana 18.lipnja 2023. u PG GELER u Malom Mihaljevcu.

Sudjelovali su članovi Udruge oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske od najmlađe do najstarije životne dobi uz potporu članova njihovih obitelji. Održane igre 3. su po redu. Ove godine ujedno su proslavili 10.godina postojanja Udruge oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske sa sjedištem u Općini Strahoninec. Dan su proveli u prirodi uz
zaštićeni park prirode Bedekovičeve grabe, uživali u druženju i razmjeni iskustva života s celijakijom..


Natjecali su se u raznim organiziranim igrama, najmlađi su osvojili i medalje koje su ponosno nosili. Bilo je i „hrabrih“ koji su se odvažili i pomaknuli svoje granice u adrenalinskom parku uz budni nadzor stručnog osoblja. Slijedio je ručak, budući da je pristup bezglutenskim obrocima vrlo ograničen, posebice na javnim mjestima, odlični domaćini PG Geler pripremili su bezglutenski ručak u kojem su uživali svi prisutni.

Deseti rođendan svoje udruge članovi su proslavili uz rođendanske bezglutenske torte koje su nestale u trenu. Međusobno druženje i razmjena iskustva o životu s celijakijom nastavilo se do popodnevnih sati. Sportske aktivnosti usmjerene su na usvajanje zdravih životnih navika radi suzbijanja rizičnih čimbenika i prevencije bolesti te poboljšanje kvalitete života osoba s celijakijom a prisutni su ih ocijenili kao neprocijenjivo iskustvo.

Sportske igre osoba s celijakijom održane su u sklopu projekta „POKRETOM I ZNANJEM KROZ ŽIVOT BEZ GLUTENA“. Projekt sufinancira Međimurska županija.

Tekst i foto: Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Bezvremensko labuđe jezero

Labuđe jezero