CECIIS 2021 potvrdio međunarodni značaj FOI-jeve konferencije

U organizaciji Fakulteta organizacije i informatike (FOI) i Europske mreže EDEN od srijede, 13. listopada do petka 15. listopada 2021. godine održana je 32. međunarodna konferencija „Central European Conference on Information and Intelligent Systems“ – CECIIS 2021. Posvećena temi umreženog društva – Networked Society, ovogodišnje je izdanje konferencije održano u virtualnom izdanju.

Na početku konferencije, u srijedu, 13. listopada, sudionicima se obratio predsjednik Programskog odbora prof.dr.sc. Neven Vrček, dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep te u ime pokrovitelja i sponzora ovogodišnje konferencije župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Nakon otvorenja, profesor Henry Muccini sa Sveučilišta u L’Aquili (Italija) održao je predavanje na temu „Architecting Sustainable Software through Machine Learning: an experience report“, a profesorica Dunja Mladenić s Jožef Stefan Instituta (Slovenija) na temu „Artificial Intelligence in/for the Society“.

U tri dana trajanja konferencije prezentirana su 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora, izložena kroz devet znanstvenih sekcija, a koji će biti objavljeni u Zborniku radova CECIIS 2021 konferencije. Znanstvenici čiji radovi su predstavljeni na konferenciji dolaze iz čak 15 zemalja što potvrđuje međunarodni značaj FOI-jeve konferencije.

Program konferencije je obuhvatio i dva akademska panela, na kojima je aktivno sudjelovalo više od 150 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Prvu panel raspravu na temu „Accelerating smart industry and digital transformation“ moderirao je prvog dana konferencije, u srijedu 13. listopada 2021., prof.dr.sc. Neven Vrček. Panelisti prof. Rastislav Igliar (Slovačka), prof. Dimitris Karagiannis (Austrija), prof. Slavko Vidović (Hrvatska) i prof. Henry Muccini (Italija) te moderator prof. Neven Vrček razgovarali su o tome što država i društvo mogu učiniti kako bi unaprijedili razvoj pametne industrije, odnosno kakvo je međudjelovanje glavnih dionika – poslovnih subjekata, znanstvene zajednice i regulatora potrebno za razvoj pametne industrije i doprinos općem razvoju suvremenih poduzeća.

Drugog dana konferencije, u četvrtak 14. listopada 2021. godine, sudionici druge akademske panel rasprave „Emerging research areas: the vision of journal editor” imali su prilike čuti o vizijama novih tema istraživanja obrazovne tehnologije od četiri glavna urednika iz različitih časopisa. Panel raspravu moderirao je izv.prof.dr.sc. Igor Balaban, a sudionici panela bili su i prof. Wim Van Petegem (Belgija), prof. Josep M. Duart (Španjolska), prof. Denise Whitelock (UK) i prof. Alen Lovrenčić (Hrvatska).

Među paralelnim događajima, tijekom konferencije predstavljeni su i studentski radovi u sklopu Studentske sekcije koja je okupila 20-tak mladih istraživača iz Europe i SAD-a, a studentima omogućila razmjenu iskustva u internacionalnom okruženju. Voditeljice sekcije su prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš i prof.dr.sc. Victoria Appatova uz veliku podršku prof.dr.sc. Enrique Mu i prof.dr.sc. Kamal Gella iz SAD-a te prof.dr.sc. Jozef Bushati, doc.dr.sc. Sidita Duli i Virtit Lesha iz Albanije.

Ovogodišnji CECIIS sponzorirale su tvrtke Infodom (zlatni sponzor), Oracle i DignetSoftware (srebrni sponzori) koje su se prezentirale u okviru sponzorske sekcije. Konferenciju su podržali i Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Uoči zatvaranja konferencije proglašen je najbolji znanstveni rad autora Luis de-Marcosa, Carlos Cillerueloa, Javier Junquera-Sáncheza naziva Mobile Continuous Authentication in eHealth: A case study for the ProTego project, prezentiranog u sklopu sekcije ‘Trends in Software Engineering“. Iskrene čestitke autorima!

Najavljeno je iduće izdanje konferencije – CECIIS 2022, koje će se održavati od 21. do 23. rujna 2022. s temom ‘Smart Industry in post Covid-19 society ‘

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE