Čakovečkim učenicima frizerima treće mjesto na Međužupanijskom natjecanju

Nives Kocijan i Magdalena Mezga
Mentorica Nives Kocijan i učenica Magdalena Mezga

Srednja strukovna škola iz Varaždina 23. veljače 2018. bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja mladih frizera. Sudjelovale su srednje škole iz Virovitice, Siska, Đurđevca, Varaždina i Čakovca s ukupno devet natjecatelja.

Natjecanje je podrazumijevalo pismenu provjeru stručno-teorijskih sadržaja te izradu frizura natjecateljskog tipa na modelima ženske i muške lutke. Natjecatelji u ženskoj kategoriji trebali su izraditi dnevnu i vjenčanu frizuru, a u muškoj kategoriji kreativnu frizuru četvrtastog izgleda i moderno šišanje s oblikovanjem frizure ulične mode. Učenici su trebali oblikovati linije frizure koje su modno aktualne na natjecanjima.

U kategoriji muške frizure Gospodarsku školu Čakovec predstavila je učenica trećeg razreda Magdalena Mezga koja je u ukupnom plasmanu osvojila 3. mjesto.

Magdalenu je za natjecanje pripremala njezina mentorica Nives Kocijan. Magdalena je za drugoplasiranom natjecateljicom zaostala svega nekoliko bodova. Razlog tome bio je znatno slabiji rezultat u provjeri stručno-teorijskih sadržaja.

Nives Kocijan i Magdalena Mezga

S obzirom na to da se samo prvo dvoje rangiranih natjecatelja plasira na državno natjecanje, ove godine nakon dugo vremena Gospodarska škola neće imati svog predstavnika. Državno natjecanje održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

izvor: Gospodarska škola Čakovec

Ostavi komentar