Čakovečka ekipa izborila završnicu Sportskih igara mladih u Splitu!

Popularni Kinder turnir u uličnoj košarci u sklopu Sportskih igara mladih održan je prošle subote na glavnom čakovečkom trgu. Počelo je u 9 ujutro, a završilo oko 5 popodne, a  igralo je 20 haklerskih ekipa podijeljenih u tri kategorije. Ženska košarka 3 na 3 je bila zastupljena sa samo 3 ekipe, niti jedna domaća(?!), a najbolje su bile Vindi VŽ.
U kategoriji klinaca rođenih 2007. godine igralo je 7 ekipa, a najbolji su bili i tradicionalno najjači u ovom godištu -ludbreški klinci iz ekipe Floor Gang Ludbreg.
Najbrojnija i najkvalitetnija je bila kategorija košarkaša rođenih 2005.godine. Haklalo je ukupno 10 ekipa (3 plus 1 igrač), igralo se do 15 ili 10 minuta. Složene su 3 skupine, dvije po 3 ekipe i jedna po 4. Na kraju je pobijedila čakovečka ekipa KKČK sačinjena od igrača i trenera iz KK Čakovec – Lovro Horvat, Jakov Horvat, Ivan Požgaj, Leon Žganec, te trener Bojan Hrkač.
Na svom pobjedničkom putu pobijedili su obje haklerske ekipe iz KK Međimurje rezultatima 14:7 i 15:6, pa ekipu Sjevera s 13:6,te u finalu Ludbrega s 13:12. Na taj su način ponovili uspjeh iz prošle godine kada su također bili najbolji i igrali u Splitu na završnici. Ove će godine u Splitu pokušati pobijediti u više haklova nego lani (jednom!). (bh)

Ostavi komentar