ČAKOVEC: Potpisivanje peticije za ukidanje Ovršnog zakona i donošenje novog

peticija ovrsni ustanak (8)_re
Međimurski aktivisti inicijative Ovršni ustanak

Inicijativa Ovršni ustanak ove je subote u Čakovcu prikupljala potpise peticije za ukidanje Ovršnog zakona i donošenje novog. Međimurski aktivisti inicijative vođeni Radovanom Preložnjakom i Zdenkom Horvat iz Čakovec potpise su prikupljalii kod “vure”. Simbolično, kako je kazao Preložnjak, jer zadnja je “vura” da se svi aktivno uključe u borbu protiv ovršne mafije.

Radovan Preloznjak
Čakovčanin Radovan Preložnjak, aktivist inicijative Ovršni ustanak najavio je potpisivanje peticije i u drugim međimurskim mjestima

Preložnjak je tom prigodom kazao kako se borba Ovršnog ustanka nastavlja kroz suradnju s lokalnom vlastima te aktivizam pri tome ističući:

– Legitimitet za zastupanje blokiranih i ovršenih dali su nam građani svojim potpisima na peticiju. Od 3. ožujka 2017. do sada skupili smo preko 35 tisuća potpisa. Prikupljeni su online i na štandovima u oko 15 gradova Hrvatske i to u Zagrebu, Rijeci, Đakovu, Varaždinu, Sisku, Karlovcu, Splitu, Slavonskom Brodu i Vukovaru. Prikupljanje je nastavljeno i ove godine te je krenulo i u Čakovcu. Organizirat ćemo potpisivanje peticije i u Murskom Središću, Prelogu i drugim međimurskim mjestima. Mi ne čekamo milostinju koju su nam vladajući namijenili. Slobodno nam se jave svi koji žele krenuti sa skupljanjem potpisa jer slobodu od dužničkog ropstva nam nitko neće pokloniti. Za nju se sami moramo izboriti.

Inicijativa Ovršnog ustanka na nivou Hrvatske na čelu s Danijelom Galovićem zalaže se također i za osnivanje fonda za stambeno zbrinjavanje deložiranih kako bi im se osiguralo pravo na dom. U prilog tome Preložnjak je naglasio kako je delegaciju međimurskih aktivista Ovršnog ustanka nedavno primio i gradonačelnik Kovač. Na prijedlog međimurskog župana  Posavca Gradsko vijeće Čakovca je donijelo odluku na 5. sjednici održanoj 26. travnja 2018. godine odluku o kupnji 20 stanova za beskućnike i deložirane.

foto: rr

 

Ostavi komentar