Čak 13 turističkih vodiča Međimurja na edukaciji za pustolovni turizam

edukacija pustolovni turizam Čakovec (2)
Profesionalna znanja i iskustva s terena polaznicima su prenijeli predavači Dubravko Butala , Željko Arnautović, dr.Borislav Aleraj i Mladen Mužinić

U organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Čakovcu je 8. i 9. travnja održana dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi.

Program intenzivne edukacije je održan u prostoru Međimurske palače turizma, a edukaciji je nazočilo dvadesetero zainteresiranih polaznika različitih profesija. Više od polovice sudionika, njih čak 13, bili su članovi Udruge turističkih vodiča ” Međimurski vodiči”.

edukacija pustolovni turizam Čakovec (1)
Članovi UTV ” Međimurski vodiči”

U prostoriji novog ekomuzeja Međimurje malo stručnu edukaciju proveli su predstavnici HGSS-a Mladen Mužinić, Željko Arnautović, Dubravko Butala i dr.Borislav Aleraj.

Cilj edukacije bio je obučiti polaznike o sigurnosno informativnom aspektu pustolovnog turizma te kako reagirati u slučaju nesretnog slučaja u prirodi. Dio tema o kojima su kandidati učili bile su aspekti  turističkih usluga aktivnog i pustolovnog turizma, meteorologija, sigurno vođenje grupe na izlete i ture, procjena situacije i organizacija akcije zbrinjavanja i  spašavanja, orijentacija i kartografija, opasnosti u prirodi i upravljanje rizicima te prva pomoć u prirodi.

edukacija pustolovni turizam Čakovec (3)
Edukacija je održana u ekomuzeju Međimurje malo

Prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu (NN 130/17), sve tvrtke/obrti i ostale pravne i fizičke osobe koje pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem, odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti.

Uvjerenje koje će polaznici dobiti po završetku  edukacije jedno je od priznatih uvjerenja / certifikata za obavljanje određenih aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma.

Tursitički sadržaji u prirodi sve su popularniji, a kako ih provoditi učilo je više od dvadeset polaznika edukacije

foto: rr

Ostavi komentar