Čačić zaboravio što je obećavao brodogradnji kad je bio prvi potpredsjednik Vlade

čačić brodogrdanja
Čačić kao potpredsjednik Vlade zagovarao brodogradnju, pa gdje je našao optuživati Posavca koji je bio u u pučkoj školi dok su oni stvarali gubitke

Političari bi se morali držati one, pazi što govoriš jer sve što kažeš može ti se kao kao bumerang vratiti u lice. Susjedni župan Radimir Čačić sada olako sipa optužbe govoreći o propasti Uljanika, čak i usred Čakovca, u koje uključuje često kao čisti spin i najpoznatije međimurske političare poput ministra Horvata i župana Posavca.

Međutim, u vrijeme kad je bio prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva kao i svi ministri Vlade prije i poslije njega suočavao se s problemima u brodogradnji, a govorio je potpuno drugačije.

Iako je bio insajder nije poduzimao ništa da se situacija već tada počinje raščišćavati, jer prve informacije iz istrage govore da su se događale “čudne stvari” i u to vrijeme.

U veljači 2012. godine nakon sastanaka s predstavnicima sindikata je izjavio, a jedan portal objavio njegovu izjavu: – Vlada čvrsto stoji iza brodogradilišta i hrvatska brodogradilišta će opstati. Država će stati iza projekta koji će osigurati da u slučaju crnog scenarija brodogradnja opstane.

Sada kad je na nekadašnjem njegovom mjestu ministra gospodarstva Darko Horvat, Čačić izjavljuje da je brodogradnja beznačajna i da Uljanik treba poslati u stečaj.

Sjetio se također naknadno, da sve to plaća sjever Hrvatske i tako je to godinama, kao da u njegovo vrijeme nije.

Okomio se i na našeg župana Matiju Posavca za kojega tvrdi da brani restrukturiranje Uljanika (iako to on nikada nije rekao, već je obrnuto prvi istaknuo realnu mogućnost stečaja op.a.) dok Međimurje ima najniže plaće.

Toliko o odgovornosti izrečene riječi političara i njihovom talentu da se okreću ovisno o tome s koje strane rova stoje. Čačić je još samo jedan dokaz tog pravila.

Ostavi komentar