BURA OKO UREĐENJA ČAKOVEČKOG PARKA: Večeras javna tribina o revitalizaciji Perivoja Zrinskih u dvorani Sindikata

Sadnja drveća u Perivoju Zrinskih
Sve nove lokacije sadnje drveća na javnim prostorima Čakovca unutar akcije "Posadi i ti jedno stablo" bit će najavljene na službenim web stranicama Grada Čakovca

Perivoj Zrinskih proteklih je dana pod posebnim povećalom Čakovčana. Nedavno rušenje stabala u Perivoju Zrinskih uznemirilo je ne samo građane, već i druge žitelje Međimurja. Krajem ožujka na prostoru Perivoja Zrinskih započela je sadnja 40 novih stabala i stotinjak grmova te 1800 cvjetnih sadnica. Ovog je ponedjeljka započela i restauracija čakovečkog orla.
Sve to su teme koje će biti okosnica večerašnje tribine koju je zbog velikog interesa javnosti vezanih uz zahvate u Perivoju Zrinskih u Čakovcu te brojnih reakcija na društvenim mrežama organizirao Grad Čakovec.

Na tribini na temu „Plan revitalizacije Perivoja Zrinskih, zašto i kako?“ govorit će predstavnici Grada Čakovca (gradonačelnik Stjepan Kovač), GKP Čakom (direktor Ivan Perhoč), Javne ustanove za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ (ravnatelj Siniša Golub),  Miljenko Županić iz Hrvatskog šumarskog fakulteta i Miroslav Horvat iz Hrvatskih šuma.

Javna tribina održava se večeras (utorak, 9. travnja) u dvorani Doma sindikata u Čakovcu s početkom u 18 sati. Ulaz na tribinu je slobodan.

Brojni Čakovčani izražavaju nezadovoljstvo zbog zakazanog datuma tribine s obzirom na to da se gotovo u isto vrijeme održavaju u gradu druge kulturne i sportske aktivnosti čiji su datumi održavanja kao i moderatori već odavno dogovoreni i unaprijed najavljeni. Tako je u 18 sati u Globetki start Trećeg kola kros lige, u 19 sati u Palači turizma predstavljanje časopisa Meridijani i koncert klasične glazbe u zgradi Scheier u 19 sati. Građanima kojima je stalo do unapređenja kvalitete društvenog, kulturnog i sportskog života Čakovca rado bi nazočili na dva, ako ne i više istovremena događaja.

foto: zv

 

Ostavi komentar