Bronca za Filipa Udea na konju s hvataljkama!

Filip Ude bronca Baku
Fićo je ponosan na zasluženu broncu

Odlične vijesti stižu iz Bakua.

U finale konja s hvataljkama, na Svjetskom kupu u Bakuu, danas je nastupio naš Filip Ude te stigao do medalje.

Fićo je s 15,200 bodova izborio brončanu medalju. Čestitamo!

Radilo se o jakoj konkurenciji. Prvi je bio Kinez Hao Weng s 15,400, drugi Mađar Krisztián Berki s 15,266 bodova, a treći Filip Ude.

Stručni stožer čakovečkog gimnastičara odlučio se za isprobavanje vježbe koja se priprema za Europsko prvenstvo. 31-godišnji Čakovčanin promijenio je vježbu i ove sezona na svim natjecanjima startat će s ocjenom od 6.2 po novom pravilniku.
U kvalifikacijama je uz manje pogreške, stanku na Busnariju i širenju noge na Wu gonianu, uspio s četvrtim najboljim rezultatom izboriti današnje (nedjeljno) finale.

Slično kao i na Olimpijskim igrama u Pekingu, najbolji sportaš Čakovca i Međimurja, na finale konja s hvataljkama izašao je kao posljednji, osmi. Za svoju izvedbu dobio je 15.200 (polazna je bila 6.2) što je na kraju bilo dovoljno za broncu.

Ude je bio vidno zadovoljan nastupom.
Nakon neuspjeha na OI trebalo je rasčistiti glavu, stisnuti zube , okrenuti novu stranicu, doći na prvi turnir i pokazati prvenstveno sebi da mogu. Sad sam siguran da ne samo da mogu, nego i da hoću i da ću korak po korak graditi priču. Natjecanje po natjecanje – kao nekad. Svjetski kup, prvenstvo Hrvatske, EP ili SP, svakome ću pristupiti s istim motivom – odraditi najbolje što mogu, bez  bez pada – izjavio je osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra.

Trener Igor Kriajimski objasnio je zašto je izbor pao na ovu vježbu.
– Odlučili smo se za vježbu kao i u kvalifikacijama, jer nam je cilj da do EP Filip stekne samopouzdanje, a to ćemo dobiti samo sa dovoljnim brojem odrađenih vježbi na natjecanjima. U Dohi (sljedeći turnir Svjetskog kupa) ćemo u kvalifikacijama ići s istom tom vježbom. U eventualnom finalu Dohe isprobat ćemo najjaču vježbu s kojom ćemo napadati europsku i svjetsku medalju – poručio je Kriajimski.

Mario Vukoja, sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan pak je odgovorio na pitanje koje su mu postavljali u posljednje vrijeme; vrijedili još Filip?
Vukoja je kazao: “Vrijedi, i te kako vrijedi”.

Hrvatski uspjeh u zemlji vatre upotpunio je Robert Seligman koji je bio šesti na konju s hvataljkama, dok su Anton Kovačić i Tin Srbić izborili finala na preči.

Europsko prvenstvo na rasporedu je  za mjesec dana u Cluj Mapoci u Rumunjskoj.

Ostavi komentar