Branko Lustig kazao da bi nagrada počasnog građanina trebala biti dodjeljna svima iz strašnog transporta

počasni građanin
Branko Lustig prisjetio se svojih kolega iz strašnog transporta u logor

Na svečanoj sjednici uz Dan grada Čakovca ove godine najveći naglasak je bio na dodjeli  priznanja zaslužnima.  Branku Lustigu  uručena je medalja „Počasni građanin Grada Čakovca“. Stjepan Kovač gradonačelnik Čakovca istaknuo je da je Čakovec od sada bogatiji za novog sugrađanina. Branka Lustiga, počasnog građanina Čakovca. Zahvalio mu se na svemu lijepome što o Čakovcu i svojim iskustvima sa Čakovčanima govori širom Hrvatske i svijeta.

Hvala mu što i dalje neumorno Hrvatskom našu djecu i mlade upoznaje sa strahotama koje je proživio, kako se one ne bi zaboravile i ne daj Bože ponovile. – Gospodine Lustig, čast nam je što ste počasni građanin našeg grada, naglasio je gradonačelnik  Kovač.

Ja sam dobio ovu nagradu, ali nekako osjećam da onih 390, koji smo bili u onom transportu, one noći za Nađkanižu da bi ta nagrada zapravo trebala biti dodijeljena njima, kazao je vrlo emotivnim glasom Branko Lustig, pri čemu je dobio topli pljesak podrške uzvanika na svečanoj sjednici. Radi se o strašnom transportu u logore  smrti u kojem se našao i Branko Lustig kao dječak i  igrom slučaja preživio ili zato da bi svjedočioI

Nagradu Grada Čakovca za životno djelo dobio je se prof. emeritusu dr.sc. Stjepan Hranjec, za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca.

Zlatnik „Grb Grada Čakovca“ uručen je se Borisu Leineru za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca.

Godišnje nagrade Grada Čakovca primili su DVD Mihovljan za iznimno djelovanje u području rada udruga. Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec za iznimno djelovanje u području socijalne skrbi.Tvrtka Tegra d.o.o. Čakovec za iznimno djelovanje u području gospodarstva. Paula Posavec za iznimno djelovanje u području sporta. Dramski studio DADA Kazališne družine „Pinklec“ Čakovec, za iznimno djelovanje u području umjetnosti i kulture. Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“ Čakovec za iznimno djelovanje u području odgoja i obrazovanja.

 

Ostavi komentar