Branitelji skuhali najbolju “Kotlovinu grofa Feštetića”

kotlovina grofa Feštetića

Nogometni klub Polet iz Pribislavca i ove je godine organizirao tradicionalno, peto po redu natjecanje u pripremanju “Kotlovine grofa Feštetića”, kao dio programa vezanog uz obilježavanja Dana Općine Pribislavec. Natjecanje na kojem se okupilo dvanaest kulinarskih družina održano je na prostoru ispred Društvenog doma u Pribislavcu.
Organizator je
i ove godine osigurao potrebne sastojke, i to za svaku ekipu svinjsku vratinu, pileće batke i zabatke te kobasice, dok su se za  “čarobne” začine koji bi baš njihovu kotlovinu trebali učiniti najboljom morali pobrinuti sami natjecatelji.

Sjeckalo se tako povrće, pekle kobasice i meso, a nakon tri sata kuhanja žiri u sastavu Bruno Matotek, Ivan Gabaj  i Vladimir Brozović morao je donijeti odluku čiji tanjur na ocjenjivačkom stolu zadovoljava sve uvjete, da je dakle najboljeg okusa, mirisa, boje, odnosno kvalitete, da ponese naslov pobjednika “Kotlovine grofa Feštetića” za ovu godinu.

Izbor je prema riječima trojice članova komisije bio jako težak, no, nakon podužeg vijećanja, zbrajanja i oduzimanja bodova odluka je pala na tanjur koji su pripremili Ivan Posavec, Josip Pomor i Zlatko Vrbanec, članovi UDVDR RH – ogranak Pribislavec, za što su nagrađeni novim vrijednim kotlićem za pripremu kotlovine i prijelaznim peharom. Drugo mjesto osvojila je ekipa Sara 2, dok su treći bili kuhari Poleta 1.

Ostavi komentar