Za razliku od prijašnjih godina, ovogodišnja kotlovina grofa Feštetića nije se spremala tijekom Dana općine Pribislavec, već je datum pomaknut tjedan dana kasnije.
Kao razlog navedeno je obilje događanja i želja organizatora da svi stignu na veći dio programa svečanosti. Jedni će reći bolje, drugi lošije jer je kotliće tmurno i kišno vrijeme potjeralo pod krov tamošnje sportske dvorane. No kako su svi bili zgusnuti jedni uz druge, kažu, bilo je puno veselije.
Općina je osigurala glavni sastojak i to za svaku ekipu po 2 kg mesa, i to: svinjsku vratinu, pileće batke i zabatke te kobasice dok su se za ostalo morali pobrinuti sami natjecatelji. Sjeckao se tako luk, paprika i rajčica, ribala se mrkva, dodavala se sol, ljuta paprika i biber. Sve se to usput zalijevalo, kako tko, jedni vodom, drugi vinom. Miješale su se kobasice sa svinjetinom i piletinom, pomiješali su se i članovi ekipa, isprobavalo se i dodavalo, gledalo susjede, a sve kako bi se pogodio ukus sudaca koji su ocjenjivali kuharska umijeća i spretnost kuhara.
Pobjednički recept ima Monaco 1
– Meso se najprije popržili na domaćoj svinjskoj masti. Potom smo sve stavili na okvir tanjura, a u vrelu mast smo dodali luk, papriku i mrkvu. Nakon što smo malo prodinstali, dodali smo rajčicu, ostale začine i podlijevali. Dalje pak je tajna zanata, rekla nam je uglas tročlana ekipa sastavljena od bračnog para Novoselec, Dragutina i Štefice te Silvestra Hajdarovića koja se natjecala pod imenom: Monaco 1.
A savjeti o pravom i jedinom dobrom receptu, tajnim sastojcima te optimalnim količinama začina pljuštali su sa svih strana. Neki su podlegli “pritisku mase” i popustili “znalcima”, ali većina je bila onih koji su ostali svoji i dosljedni svojem receptu. Bilo kako bilo, sve je bilo fino jer je sva kotlovina nestala vrlo brzo. A siti i zadovoljni, i kuhari i gledatelji, druženje su nastavili i nakon gašenja plamenika.
(vv)