Božićna čestitka župana Matije Posavca

matija posavec
Čestitka

Pružimo ruku zajedništva, zaželimo radost Božića jedni drugima

Drage Međimurke i Međimurci!

Pred nama je Božić, najradosniji kršćanski blagdan, koji mi, narod Međimurja, već stoljećimaslavimo u krugu obitelji, sa svojim najdražima, a radost Božića dijelimo sa svim ljudima dobre volje.

Hrvatska riječ Božić čarobna je, puna osobite miline i sadržaja koju prati nebeska i anđeoskamelodija. U njoj je kao u narodnoj riznici sabrana i pohranjena vjera, nada i ljubav našeg naroda, koju su s jednakim zanosom izgovarali prošli i današnji naraštaji.

Stoga, u te dane pružimo ruku zajedništva, zaželimo radost Božića jedni drugima. Čestitajućisi međusobno umnožimo radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina.

Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i odvažnije složnozauzimanje za naše Međimurje te jednaka prava u društvu koje svi moramo graditi. Neka blagdan Božića donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koji su usamljeni i bolesni, a posebno neka donese radost djeci, da rastu u ozračju obiteljske ljubavi i zdravoga društva.

Svima Vama želim obilje mira, ljubavi i osobne sreće, a našem Međimurju blagostanje isretnije dane u 2019. godini.

Sretan Vam i blagoslovljen Božić.

Župan Matija Posavec

Ostavi komentar