Božena Kapitarić, iz čakovečke bolnice, ponovo najsestra Hrvatske!

Božena Kapitarić
Božena Kapitarić, Foto: zv

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata proglasila je danas najsestru i najliječnika za 2016. godinu.

Zahvalnicu za najsestru primila je Božena Kapitarić, glavna medicinska sestra centralne dnevne bolnice Županijske bolnice Čakovec, kojoj je ovo drugi put da dobiva to priznanje (prvi ga je put dobila 2012. godine), piše dnevnik.hr.

Pročitano je jedno od pisama koja su uz podršku prijedlogu da Božena Kapitarić bude proglašena najsestrom slali pacijenti kojima je pomagala, kao i njeni kolege.

– Svojom empatijom i podrškom pacijentima i obitelji uvijek je na raspolaganju, bez obzira na radno vrijeme. Cijeli svoj život radi u zdravstvu, i to s teškim, često neizlječivim bolestima – istaknuli su u pismu onkološki bolesnici iz čakovečke bolnice.

Zahvalnicu je Boženi Kapitarić uručio Marijo Drlje, predsjednik UHP-a, a ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je također bio na presici, predao joj je ružu.

– Zahvalila bih ponajprije svim pacijentima koji su me predložili za ovu stvarno jako lijepu zahvalu; želim im što više zdravlja te da nas što manje posjećuju – kazala je Kapitarić.

Najdoktorom za 2016. godinu proglašen je Stipislav Jadrijević, abdominalni kirurg u bolnici Merkur.

Božena Kapitarić

Ostavi komentar