Bookmobil prva hrvatska knjižara na kotačima za vikend stiže u Pleškovec

U subotu i nedjelju, 8. i 9. svibnja u Pleškovec dolazi Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, putopjesnikinje iz Šibenika. Bookmobil je restaurirani Volkswagen kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. On je svojevrsni pokretni književni teatar, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja i u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

Program počinje u subotu, 8. svibnja s razmjenom knjiga od 16 do 20 sati. Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu zamijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima, poručuju organizatori. 

Od 17 do 19 sati očekuje vas kreativna radionica naziva Blackout poetry. Ako ste oduvijek htjeli pisati poeziju ili vas ona zanima, evo pravog načina da se okušate u tome. Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz gotovih tekstova potiče pisanje i pomaže razvitku kreativnosti. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se oboji ili oblikuje po želji. Radionica je namijenjena osobama svih uzrasta i ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu, a sve materijale osigurava organizator.

U nedjelju, 9. svibnja razmjena knjiga bit će od 11 do 15 sati, a od 12 do 14 sati kava s piscem. U sklopu „Kave s piscem“ posjetitelji imaju priliku s autoricom Majom Klarić razgovarati o knjigama, putovanjima i sl. Pritom mogu kupiti i neku od njezinih knjiga, a svakome tko kupi knjigu, ona plati kavu. Ovakva vrsta interakcije posjetiteljima nudi mogućnost da saznaju sve što ih zanima o procesu pisanja, uređivanja i objavljivanja knjige, a što nemaju koga pitati. Sav program odvija se na otvorenom, neposredno ispred kombija tijekom poslijepodnevnih sati. Bookmobil će biti parkiran ispred Kreativno-edukativnog centra Murai.

Ostavi komentar