Bolji uvjeti za oko 1000 studenata: Rekonstruirat će se dvorana Učiteljskog fakulteta

dvorana Učiteljskog fakulteta rekonstrukcija ugovor

Međimurska županija sufinancira projekt rekonstrukcije dvorane Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Županija je o ovome poslala priopćenje za medije, koje prenosimo.

U petak, 31. kolovoza 2018. godine u uredu župana Međimurske županije Matije Posavca, uručen je Sporazum o financiranju izrade Glavnog projekta energetske obnove sportske dvorane te usluge pripreme i prijave na natječaj „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim zgradama javnog sektora“.

Sporazum je primila prodekanica za poslovanje, studente i nastavu od nove akademske godine prof.dr.sc. Blaženka Filipan Žignić.  Vrijednost uručenog ugovora iznosi 104 500 kuna.

Župan Matija Posavec, istaknuo je kako je: „Ovo je kapitalna investicija koja je od posebnog značaja za Međimurske županiju. Učiteljski fakultet dio je cjelokupnog mozaika koji se trenutačno nalazi u investicijskom ciklusu vrijednom 270 milijuna kuna. Ulažući u osnovnoškolsko, srednjoškolsko i akademsko obrazovanje zaokružuje se cjelina i stvaraju se kadrovi spremni za tržište rada, a time ujedno stvaramo i sinergiju između gospodarstva i školstva, što je ujedno i misija ove Županije“.

Prof.dr.sc. Blaženka Filipan Žignić, rekla je: „Današnjim potpisivanjem Sporazuma o financiranju izrade Glavnog projekta energetske obnove sportske dvorane te usluge pripreme i prijave projekta na natječaj napravljen je i konkretan korak koji osigurava mogućnost same prijave na natječaj u utorak 4. rujna 2018. i time omogućuje da će se nastava tjelesne kulture za studente Učiteljskoga fakulteta – Odsjeka u Čakovcu kao i studente MEV-a u budućnosti opet moći odvijati u optimalnim uvjetima. Stoga se ja kao prodekanica za poslovanje, studij i studente na Odsjeku u Čakovcu od  akademske godine 2018./19. ovom prilikom svesrdno zahvaljujem u ime cjelokupne Uprave Učiteljskoga fakulteta i svih naših djelatnika na uručenom Sporazumu te pruženoj nam pomoći“.

Sportska dvorana bila je, naime, u vrlo lošem stanju budući da već duže vrijeme prokišnjava krov, a dovoljno je napomenuti da nju koristi 600-injak učitelja i odgojitelja Učiteljskoga fakulteta uz još 400-injak studenata Međimurskoga veleučilišta te je stoga bilo potrebno hitno pristupiti obnovi dvorane.

Na samom sastanku prilikom uručivanja ugovora bili su i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Branko Sušec i privremeni pročelnik UO za poslove župana Goran Gotal.

Ostavi komentar