Bolji uvjeti na odjelu jednodnevne opće, vaskularne kirurgije i urologije

Godinu dana od potpisivanja ugovora završeno je preuređenje kirurgije 1 u Županijskoj bolnici Čakovec.

Time su poboljšani uvjeti za rad i sigurnost pacijenata i zdravstvenih djelatnika na odjelu jednodnevne opće, vaskularne kirurgije i urologije. Dovršetak tog odjela je tek 5 posto realiziranih sredstava od ukupno 50 milijuna kuna koliko će se u narednom razdoblju uložiti u uređenje i opremanje bolnice iz europskih sredstava.

Do kraja ovog tjedna izabrat će se najpovoljnji ponuđač za radove na nekadašnoj interni. Do lipnja bi trebala proći procedura izbora izvođača i potpisivanje ugovora, kako bi radovi mogli započeti početkom lipnja.

To je najveće bespovratno ulaganje u našu bolnicu na stogodišnjoj razini, slikovito je usporedio ravnatelj bolnice dr. Robert Grudić. Radovi  na kirugiji 1 su završeni  su točno u roku zbog čega se ravnatelj zahvalio svim izvođačima.

Ekspeditivnost je važna u svemu, a naročito u zdravstvu. U našoj bolnici liječi se 83 posto građana naše županije i zbog toga naša bolnice zaslužuje magnet, koji je civilizacijski doseg, poručio je župan Matija Posavec pomoćniku ministra zdravstva Gordanu Žaniću, koji je u ime ministrstva došao na otvorenje kirugije 1.

-Županijske odnosno opće bolnice su prva crta zdravstva. Svjesni smo tradicije ove bolnice i spremni pomoći oko MR-a koliko je u našoj moći, kazao je diplomatskim riječima pomoćnik ministra Žanić.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE