15 C
Čakovec
Ponedjeljak, 20 ožujka, 2023

Blizanke Neva i Lora s hobotnicama u čakovečkoj bolnici!

Sve više hrvatskih bolnica se priključuje akciji – CRO Hobbyce za malene bebice (hobotnice za prerano rođene bebe). Županijska bolnica Čakovec također je prihvatila ovu hvalevrijednu akciju koja je također prihvaćena u bolnicama u Koprivnici, Bjelovaru, Vinkovcima i Osijeku, a u postupsku realizacije su i zagrebačke bolnice.

Naime, u Hrvatskoj je pokrenuta odlična dobrotvorna akcija izrade hobotnica za nedonoščad. Takve akcije već postoje u Americi, Danskoj, Irskoj, Srbiji, i brojne drugee zemlje. Ovih dana je Ministarstvo zdravstva odobrilo akciju i u Hrvatskoj te poslalo dopis u sve bolnice da se mogu uključiti.

Radi se o heklanim hobotnicama koje se stavljaju u inkubator malim bebicama i one im pružaju ugodu i utjehu. Hobotnice se rade po strogim pravilima u interesu zdravlja bebica i ta pravila su jedinstvena u cijelom svijetu. Pravila na hrvatskom napravila je Željka Hojsak iz Varaždina. Na FB postoji i grupa CRO Hobbyce za malene bebice gdje se mogu dobiti precizne upute za izradu hobotnica, povezuju se zainteresirane heklerice i kontrolira kvalitetu izrađenih hobotnica te ih distribuira bolnicama.

Na našu radost hobotnice će uveseljavati nedonoščad i u čakovečkoj bolnici. Hobotnice imaju blizanke Neva i Lora. Malene djevojčice rado se “igraju” s hobotnicama, ističu medicinske sestre s čakovečkog odjela za prereno rođene bebe.

Heklanju hobotnica mogu se pridružiti sve vrijedne i spretne ruke.

izvor: FB CRO Hobbyce za malene bebice

Vrijedne ženske ruke heklaju prekrasne hobotnice za prerano rođene bebe:

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,032FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE