BLAST FROM THE PAST – Last dance: Jedno cijelo desetljeće stavljeno u 10 godina!

Nostalgične emocije, šljokice, konfeti, maštoviti demode outfiti, vraćaju nas u eru 90-ih, a za sve to već deset godina brine entuzijastična ekipa okupljena u udruzi 3FF iz Čakovca. Blast from the past prikazuje eru 90-ih, a upravo trendovima koji su bili okupljeni u jedno desetljeće, završit će i izdanje originalne party ideje koja ove godine slavi svoj jubilej. 

Sve je krenulo pred deset godina upravo iz ideje, koja je danas, sa sigurnošću možemo reći, prerasla u brend. Nije bilo Božića (osim onog u vrijeme korone), kada se miran, obiteljski dan, u večernjim satima pretvorio u nezaboravan party. Prva su tri trasha bila održana u Starom hrastu, no potražnja je iziskivala veći prostor. Tako su od onda sva iduća izdanja trasha Blast from the past bila održana u Meta baru gdje je kapacitet bio oko 900 trash partijanera. No, ove godine, ekipa iz 3FF-a odlučila se za nešto još “luđe”. Posljednji Blast from the past održat će se u dvorani Graditeljske škole Čakovec, gdje će u subotu, 16. prosinca, zaplesati i zapjevati preko 2000 trashera. 

Tko stoji iza najluđeg partyja u godini? 

Kako protječu pripreme, ali i kako je sve izgledalo na samim počecima, s nama su podijelili iz udruge 3FF Tena Vrzan koja je zadužena za kreativu i izgled scene, Igor Šopar je DJ Spetz, tata-mata za glazbu koja nas vraća u doba 90-ih, strano i domaće, a opus pjesmama doseže i 160 u osam sati odlične zabave. Nadalje, Ivan Latin zadužen je za tehničku realizaciju, dok je za organizaciju i komunikaciju glavni Neven Levačić. U cijeloj organizaciji aktivno sudjeluje 30 članova. Inače, udruga 3FF na sceni je već dugi niz godina, a u ovom sastavu preuzeta je od 2010. godine. U tom su razdoblju organizirali brojne koncerte, manifestacije i slušaone, a cilj su druženje, zabava, kao i volonterizam u zajednici. 

Blast from the past startao je 2013. godine. Ideja je bila da se napravi u vrijeme božićnih praznika, s obzirom da je ta generacija već bila posvuda po fakultetima, tako je ovo vrijeme bilo idealno za okupljanje i zabavu. Kako nam kaže ova odlična četvorka, prvi trash party nastao je čisto spontano i bez prevelikih očekivanja, a cijena ulaznice je bila zaista simbolična, svega 5 kuna. 

– U opis događaja stavili smo da je obavezan outfit, ono što je obilježilo 90-e. U to vrijeme u Čakovcu nije bilo second hand shopova, pa se odjeća tražila po “tavanima”. Prvo smo mislili da skoro nitko neće ovo ozbiljno shvatiti, ali zaista jesu! Retrooutfit ubrzo je zaživio, a neki look pripremaju i mjesecima prije samog događaja Blast from the past, govori nam ekipa iz 3FF-a. 

Lansiranje u vrijeme 90-ih 

Ono što ovaj event čini posebnim je upravo cijeli retrougođaj za koji se brine ova ekipa. Vraćaju nas u nostalgično razdoblje iz djetinjstva, a osim kostima koji se savršeno uklapaju u štih trash partija, važno je prostor pretvoriti u scenu popraćenu ovim razdobljem. Svake je godine na tapeti nova scena, to jest tema, a koju vjerno čuvaju u svojim kuloarima sve do samog događaja. Prva je scena je bila teen soba iz 90-ih, prepuna plakata iz magazina, a onda su se protezale razne teme poput Space Jama, Jurassic parka pa do Pokemona.

Važno je naglasiti kako pokušavaju scenu izraditi iz recikliranog materijala, a sve kako bi se očuvao okoliš. Dakle, konfete i rekviziti izrađeni su od materijala koji se kasnije ponovno može reciklirati. Recimo samo da je na prošlom Blastu Pokemon lopta bila izrađena upravo iz novinskog papira Međimurskih novina. 

Ove godine pred njima je vrlo izazovna organizacija, s obzirom na to da u jednom danu moraju postaviti cijelu scenu, u puno većem prostoru nego dosad. No, izgleda da sve imaju pod kontrolom, a temu su već davno smislili, a sve kako bi nas lansirali u razdoblje 90-ih. Ulaznice u prodaju izlaze u dvije ture, 30. listopada po cijeni od 20 eura, a u drugoj od 30 eura. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE