Blast From The Past: Evo uputa za početnike za Trash party koji se ne propušta!

blast from the past trash party

Fenomen trash glazbe i otkačenih partyja u stilu devedesetih zadnjih je godina poput virusa zahvatio Međimurje i sjevernu Hrvatsku općenito. Najveća i nesumnjivo najluđa zabava čeka vas na već kultnom čakovečkom tulumu Blast from the Past koji organizira udruga 3FF i ekipa iz Kluba Prostor.

Popularnost ovog polikromatskog „džumbusa“ koji pulsira u ritmu gotovo zaboravljenih dance hitova vrtoglavo raste svake godine. Ulaznice planu za ultrakratko vrijeme i ljubomorno se čuvaju poput teže dostupnih rariteta. Apsolutno svi se drže trash dress codea. Ovaj stil kostimiranja pretvara se u vrući trend koji debelo zasjenjuje klasični Halloween ili maškare. Trash otvara više prilika – bezbroj je mogućnosti i kombinacija, što je outfit bolja meta ismijavanja, to je prikladniji.

Niste se dosad upoznali s ovakvom vrstom zabave? Vrijeme da ispravite tu pogrešku. Dobrodošli u carstvo boja, šljokica, napadnih uzoraka, neumornog plesa i tople atmosfere na božićnu večer podignute živahnim spektrom najvećih klasika hrvatske i strane trash glazbe.

Vodič kroz trash za početnike

Ako ste se ove odlučili prvi put kročiti u našu fluorescentnu džunglu, a nije vam baš sve bistro oko ove vrste glazbe i/ili tuluma, proučite ove upute:

  1. Trash glazba žanr je koji se prišiva zaraznim pjesmuljcima nastalih sklepanjem pjevnih, površnih tekstova i energičnih plesnih electro/pop glazbenih podloga. Izvođači ovih glazbenih djelca postali su slavni istom brzinom kojom su tu kratkotrajnu popularnost izgubili, danas za neke od njih više uopće ne čujemo. Primjeri izvođača čije ćete pjesme čuti ovakvom prilikom su E.T., Denis & Denis, Senna M, Colonia, Tajči, Minea… Od stranih izdvajamo Britney Spears, Avril Lavigne, Wheatus, Spice Girls i raznorazne one-hit-wonder glazbenike koji su se pojavili krajem prošlog stoljeća.

  2. Trash tulumi nastoje oživjeti te zaboravljene plesne uspješnice. Na takve događaje ne dolazite bez poznavanja ovih glazbenih trash lektira: Ja sam vlak, Tek je 12 sati, Program tvog kompjutera, Soba 23, Oči boje kestena…

  3. Dress code propisuje isključivo šarenu, démodé i kičastu odjeću na kakvu biste u normalnim uvjetima prezirno nabrali nosove. Prokopajte ormare, možda nađete neke krpice koje su odbacili vaši roditelji ili bake i djedovi. Zna se naći i pokoji jezivi odjevni predmet koji ste sigurno bar jedanput dobili od nekoga tko baš nije znao procijeniti vaš modni ukus. Neka vas inspiriraju šljokice, trakice, sunčane naočale okruglastih ili srcolikih okvira, neonske tkanine, tigrasti i zebrasti uzorci (još bolje ako su u neprirodnim bojama), lažni logotipi skupih modnih kuća, blještavi lanci oko vrata, šuškave „mađarske“ trenirke, trake za kosu itd. Izrazite svoju originalnost na području ružnih kombinacija.

  4. Izbjegavanje plesa apsolutno ne dolazi u obzir. Na trashu plešu svi i nevažno je kako izgledaju plesni pokreti. Dapače, ako stvarno grozno plešete, ovdje ćete zaokupiti svu pažnju sudionika jer će to u stilu trasha biti savršeno primjereno.

  5. Fotografirajte se, snimajte se, zabilježite što više uspomena na ovu jedinstvenu noć. Uvijek postoji više angažiranih fotografa i snimatelja koji će vas ovjekovječiti u trenutcima najintenzivnije trash ludnice.

I ove godine tulumarimo do jutra

Čekamo vas i ove godine u džungli konfeta, oceanu šljokica, masi trakica i raznoraznih rekvizita koji će vas lansirati u retro ugođaj. U prvom dijelu BFTP-a prisjetit ćemo se stranih pop/dance/rock hitova s MTV-a/VIVA-e, a oko ponoći legendarna pjesma Tek je 12 sati spektakularno otvara Cro Trash ludnicu koja se smiruje tek oko 4 ujutro uz zborsko pjevanje Dvije zvjezdice. Nakon toga počinje AfterTrashParade uz techno/trance hitove s kraja 90-ih i početka 2000-ih. To znači da imate priliku uživati u tri različite slušaonice. Atmosferu ove godine zagrijava DJ Spetz.

Vidimo se 25. prosinca u Metalcu!

Piše: Tina Čatlaić

Ostavi komentar