Bijele rode sletjele na Ljetnu Muzeologajnicu

U Muzeju Međimurja Čakovec danas je održana prva dječja radionica ovogodišnje Ljetne Muzeologajnice pod vodstvom djelatnica Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Vodile su ih dvije Sare, Sara Srša i Sara Janković.

Polaznici radionica saznali su brojne zanimljivosti o bijeloj rodi: kako gradi gnijezda, što jede, kako se razmnožava, zašto male rode treba prstenovati… Usvojeno znanje na kraju edukativno-kreativnog predavanja provjerili su u zanimljivoj igri u potrazi za rodinim kamenčićima. Današnja radionica bila je pripremljena za uzrast od 5 do 8 godina. Sutra, u utorak 16. srpnja od 9 do 11 sati o životu bijelih roda moći će saznati djeca uzrasta od 9 d0 14 godina.

Osim ovih dviju radionica organiziranih u suradnji s Međimurskom prirodom, Javnom ustanovom za zaštitu prirode, jednu će radionicu održati Marija Novak, čuvarica narodne tradicije iz Turčišća i članica Udruge žena Potočnica Općine Domašinec te Ana Sobočanec, također članica Udruge, a ostale će radionice voditi muzejska pedagoginja. U nastavku donosimo raspored i teme svih radionica pripremljenih unutar programa nazvanog Ljetna Muzeologajnica.

Općina Kotoriba je 2019. godinu proglasila Godinom bijele rode u Međimurskoj županiji. Javna ustanova Međimurska priroda tim povodom raspisala je  fotografski natječaj na temu: Najbolja fotografija bijele rode u 2019. godini. Podsjećamo kako danas 15. srpnja 2019. godine ističe krajnji rok za prijavu na ovaj natječaj.  Dvadeset najboljih fotografija postat će sastavni dio putujuće izložbe te dio publikacije o bijeloj rodi u Međimurju.

Raspored radionica:

srijeda 17. srpnja

ČAKOVEC

Kraljev vrt

9.00 – 11:00 radionica

Spretne ručice

za djecu od 5 do 10 godina

voditelji Marija Novak i Ana Sobočanec

9.00 – 11:00

četvrtak 18. srpnja

ČAKOVEC

Muzej Međimurja

Muzejsko-informativni centar

9.00 – 11:00 radionica

 

Vjerovanja o rodi 1

za djecu od 5 do 10 godina

voditelj: Ines Virč

 

petak, 19. srpnja

ČAKOVEC

Muzej Međimurja

Muzejsko-informativni centar

9.00 – 11:00 radionica

Vjerovanja o rodi 1

za djecu od 5 do 10 godina

voditelj: Ines Virč

 

foto izvor: MMČ

Ostavi komentar