18.3 C
Čakovec
Ponedjeljak, 22 svibnja, 2023

Besplatno predavanje magistre nutricionizma Jasne Ćerić u Pribislavcu o šećernoj bolesti

Ljekarne Homeosan u suradnji s Hrvatkom ljekarničkom komorom obilježavaju Svjetski dan dijabetesa 14.-17.11.2018., kao dio javnozdravstvene akcije na nacionalnoj razini.

U poslovnicama Ljekarni Homeosan organizirana su besplatna mjerenja šećera u krvi:

Ljekarna Homeosan, SELNICA 16.6.2018., 14-16.30 h

U svrhu savjetovanja pacijenata, 17.11.2018. u 11h, magistra nutricionizma Jasna Ćerić, univ.mag.pharm., održat će predavanje “Prehrana i biljke u službi prevencije i kotrole šećerne bolesti”, u maloj dvorani u prizemlju Općine Pribislavec.

Mjerenja šećera i predavanje su besplatni te su otvoreni za sve, s naglaskom na osobe sa šećernom bolesti i osobe s prekomjernom tjelesnom težinom.

Svjetski dan dijabetesa u ljekarnama

Metaboličke i kardiovaskularne bolesti prvi su uzrok smrtnosti i zdravstvenih komplikacija u Republici Hrvatskoj, stoga je od velike važnosti raditi na njihovoj prevenciji. U tu svrhu Povjerenstvo za unaprjeđenje ljekarničke djelatnosti i Hrvatska ljekarnička komora ove godine uključili su se u javno zdravstvenu akciju na nacionalnoj razini povodom Svjetskog dana dijabetesa.
Aktivnosti poput trodnevnog orijentacionog mjerenja šećera u krvi i savjetovanja će se provoditi u ljekarnama diljem Hrvatske, a cilj je edukacija i uključivanje što većeg broja stanovništva koje živi u urbanim i ruralnim područjima RH u programe ranog otkrivanja dijabetesa i predijabetesa.
Javnozdravstvena akcija se uklapa u strateške nacionalne planove, Nacionalna strategija zdravstva RH 2012.-2020., Nacionalni program zdravstvene zaštite osoba sa šećernom bolesti 2015.-2020., čiji je opći cilj povećanje broja novootkrivenih slučajeva šećerne bolesti u ranoj fazi akcijom ranog otkrivanja šećerne bolesti unutar sustava primarne zdravstvene zaštite.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,504FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE