15.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Besplatne grupe podrške za roditelje

Županijska bolnica Čakovec organizira besplatne grupe podrške za roditelje djece s teškoćama iz spektra autizma te roditelje djece s drugim teškoćama ili nepoželjnim ponašanjima.

Novoosnovane grupe podrške za roditelje, inicijativa dječje i adolescentne psihijatrice dr. Melani Smilović i psihologinje Nikoline Magaš Raguž, pružaju siguran prostor za razmjenu iskustava, informacija i savjeta.

Support grupe za roditelje

Ova podrška, podijeljena u dvije grupe, obuhvaća roditelje djece s dijagnozom iz spektra autizma te roditelje bez obzira na dijagnozu. Ideja je potekla iz stvarne potrebe, kako bi roditelji zajedno rješavali izazove.

Melani Smilović, dr. med., spec. dječje i adolescentne psihijatrije, Ivana Kedmenec Hozjak, bacc. med. techn. i Nikolina Magaš Raguž, mag. psych., po održanoj drugoj grupi podrške roditeljima djece s teškoćama iz spektra autizma

– Dijalog među roditeljima izuzetno je važan, istaknula je dr. Smilović i dodala kako grupe pružaju platformu gdje roditelji mogu međusobno dijeliti svoje priče, saznanja i savjete, gradeći zajednicu razumijevanja.

Grupe se trenutno održavaju dvaput mjesečno, prvog i trećeg (autizam) te drugog i četvrtog (izazovi) ponedjeljka u mjesecu od 18 do 19 sati na Poliklinici psihijatrije u Čakovcu.

Nikolina Magaš Raguž, psihologinja s ranijim iskustvom u vrtićima, naglašava da ni stručnjaci ne znaju sve izazove s kojima se roditelji suočavaju. Radom u vrtićima prepoznala je nedostatak informacija o pravilima i podršci, posebno za roditelje djece s autizmom.

Kako se uključiti?

Za uključenje u grupu potrebno je nazvati na 040/375-328 kako biste rezervirali svoje mjesto i saznali sve potrebne informacije.

Već danas, 27. studenog, od 18 do 19 sati održat će se grupa podrške za roditelje djece s ostalim teškoćama ili nepoželjnim ponašanjima.

Prisustvovanje nije obvezno, ali kako se zajednica razvija, planiraju se i radionice s terapeutskom svrhom kako bi se dodatno podržala roditeljska zajednica. Ova inicijativa pruža praktičnu pomoć i emocionalnu podršku pa su roditelji dobrodošli u svakom trenutku!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE