Bernard Barač twirlingaš iz Goričana: Ruši predrasude da ples nije za muškarce

Bernard Barač
Bernard Barač

Bernard Barač iz Goričana mlad je i perspektivan twirlingaš koji niže svjetske uspjehe. S mažoret elementima koji su dio twirling plesa susreo se još kao 13-godišnjak te od onda marljivo trenira i niže medalje. Zanimljivo je da je rođen baš na svjetski dan plesa 29. travnja pa voli reći da je ples odabrao njega. S Bernardom smo popili šalicu ugodne kave, popričali o brojnim uspjesima, ali i planovima za budućnost. 

– Što je twirling te odakle interes da trenirate i bavite se ovom vrstom sporta?

Twirling je složena sportska disciplina koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom. Ne može se točno odrediti kada je nastao, ali je sigurno da je svoj najveći zamah doživio sedamdesetih godina 20. stoljeća. Bavim se twirlingom i radim kao trener istog u dva kluba te radim s djecom od 5 godina koja uče najosnovnije stvari do ozbiljnih natjecatelja koji se natječu na europskim i svjetskim prvenstvima.

Twirlingom se bavim od 2007. godine kad sam imao 13 godina, a sve je počelo odlaskom na trening sa sestričnom koja je bila dugogodišnja twirlerica i mažoretkinja i pokazala mi prve elemente sa štapom i predstavila me trenerici Katarini Vahtarić-Lovrenčak. Ona je u meni prepoznala želju za napretkom, a sve ostalo je povijest. Zanimljivo je također da sam rođen na svjetski dan plesa, 29. travnja pa volim reći da je ples izabrao mene.

Veliki intervju s Bernardom pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 24. srpnja!

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar