Belički krumpiraši prozivaju Grad Čakovec zbog puta prema svojim poljima

Prosvjed beličkih krumpiraša 15. ožujka, Foto: zv

Novi poljski put u Novom Selu Rok kojeg je Grad Čakovec bio “prisiljen” napraviti za proizvođače krumpira iz Belice i dalje je kamen spoticanja i tamošnjeg stanovništva i poljoprivrednih proizvođača, a kako sada stvari stoje, očito i samog Grada Čakovca.

Prošlotjedna konferencija za novinare Udruge proizvođača merkantilnog krumpira iz Belice na novom poljskom putu u Novom Selu Rok o kojoj smo pisali i dalje ne gubi na aktualnosti.

>> Buna beličkih krumpiraša: Situaciju u N. S. Rok na granici incidenta morala smirivati policija

Posvađane strane još su više produbile svoj animozitet, a zaredale su se i teške riječi, pa čak i prijetnje putem društvenih mreža. Svatko se poziva na svoje pravo, svatko ima svoju istinu koju onaj drugi ili treći demantira. Tako krumpiraši demantiraju izjave predstavnika Grada Čakovca o posljednjem zajedničkom sastanku prije mjesec dana.

Priopćenje Udruge međimurskih proizvođača krumpira prenosimo u cjelosti:

Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, dana 15. ožujka 2018. godine u 10.00 sati, sazvala je konferenciju za novinare i simulaciju prometa na tzv. alternativnom putu – zakonski Putu 4. reda. Htjeli smo uživo slikom i pismom dokazati javnosti da tim putem ne možemo sigurno prometovati i uključiti se dalje u promet na županijsku cestu. Budući da se ne možemo dogovoriti sa gradskim čelnicima koji nisu ispoštovali niti jedan dogvor, učinjeno je gore navedeno.

Gospodine dogradonačelniče Medved i gospodine pročelniče Barić, moramo Vas demantirati u Vašim izjavama u medijima da ste napravili put širine 5 metara i za to utrošili 153.000 kuna te izjavili da je sve bilo u redu do prije mjesec dana na sastanku s predstavnicima UMPMK-a.

Gospodine Medved, na prosvjedu prije više od godinu dana obećali ste da ćete put napraviti u dogovorenom obliku, a da će se prometni znak Zabrana prometovanja u Ulici Matije Gupca skinuti te po završetku radova, natrag postaviti. Zadnji sastanak s Vama i Vašim pomoćnicima bio je 4. studenog 2016. godine gdje smo potpisali Promemoriju u vezi istog problema. Neznamo s kime ste imali taj sastanak prije mjesec dana. Put je u jednom dijelu izgrađen jako dobro, dok onih zadnjih i najbitnijih 100 metara nije izgrađeno kako treba i dozvoljeno ili iznajmljeno parkiralište privatnom kafiću te je zbog toga nemoguće sigurno uključivanje u promet. Nas ne zanima koliko novaca ste utrošili jer ste u jednom dijelu napravili put na tuđoj oranici, širine 3-5 metara i dužine cca. 250 metara te bi Vam taj novac dobro došao za izgradnju tih zadnjih 100 metara i još bi nešto novca ostalo. Budući da ste izjavili da ste parkiralište preuredili uzdužno, molimo Vas da pogledate fotografije s konferencije kako su parkirani automobili. Izjava gospodina Barića da ne zna što više hoćemo, nije točna.

Negdje u mjesecu kolovozu prošle godine Udruga je sazvala sastanak na licu mjesta s Gradom Čakovcem, predstavnicima PU Međimurske i predstavnicima ŽUC-a da dobijemo pismenu suglasnost da je taj put siguran za promet. Tada je gospodin Barić samovoljno s mladim gospodinom Malešom ignorirajući sve ostale okrenuo dva parkirna mjesta, a ostalo je ostalo isto. Zadnji sastanak s gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Stjepanom Kovačom i gospodinom Barićem, bio je negdje oko 15. studenog prošle godine na kojem smo zamoljeni da se strpimo 14 dana kako bi se ovo stanje sredilo. Sada je prošlo već 4 mjeseca, a od dogovora ni riječi.
UMPMK i dalje traži siguran prolaz, da li po putu Ulice Matije Gupcu ili po alternativnom putu – zakonski Putu 4. reda.

Molimo Vas da ovaj problem riješite na zadovoljstvo svih, stoji između ostaloga u priopćenju Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira i Odbor za put.

 

Ostavi komentar