Assitej u CZK Čakovec doveo deset odabranih kazališnih predstava za djecu

Na ovogodišnjem Assiteju odabrane najbolje predstave kazališta za djecu

Čakovec i ove jeseni domaćin Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade. O početku događanja izvijestila je Kristina Štebih, referent za protokol iz Uprave Grada Čakovca čije priopćenje donosimo u nastavku.

– U ponedjeljak je u Čakovcu započeo 22. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, a prigodnim ga je riječima otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

U čakovečkom Centru za kulturu, tako će najmlađa publika, od ponedjeljka 14. pa do petka, 18. listopada, ponovo moću uživati u 10 ponajboljih predstava hrvatske kazališne produkcije za djecu i mlade. Ovogodišnji izbor pokriva predstave za sve dobne skupine djece i mladih, a jutros su djeca iz Dječjeg vrtića Cipelica, područnih odjela Pirgo i Zvjezdice pogledala prvu izvedbu, lutkarsku predstavu Čarobnjak boja, Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb u koprodukciji s Lutkovnim  gledališćem Maribor.

Svih deset odabranih predstava, uz brojnu dječju publiku – oko 5000 djece i mladih, pratiti će i tročlana stručna prosudbena komisija, a na kraju susreta, najbolje predstave će biti i nagrađene. Grad Čakovec je Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, domaćin već 19. puta, ujedno i jedan od pokrovitelja, a iz našeg grada dolazi i predsjednik Hrvatskog centra Assitej, Romano Bogdan.

Čakovečka Kazališna družina Pinklec i ove je godine ušla u selekciju 10 najboljih predstava, pa će tako u koprodukciji s Gradskim kazalištem Rijeka, predstavu Krpimirci, odigrati na samom kraju ovogodišnjeg programa, u petak, 18. listopada u 17 sati.

 

 

 

Ostavi komentar