Asfaltiranje Travničke ulice u Čakovcu bit će gotovo tijekom subote

Travnička ulica Čakovec asfaltiranje

Radovi na I. fazi rekonstrukcije Travnička ulice u Čakovcu privode se kraju.

Danas je položen grubi sloj asfalta, dok će u subotu strojevi čakovečke Tegre d.o.o. povući i fini sloj. Time će kolnik polovice ove ulice dobiti novi izgled.

Riječ je o jednoj od najprometnijih ulica u južnom dijelu Čakovca, a zbog opsežnosti zahvata, investicija je podijeljena u dvije faze. Dosad je za obnovu kolnika prvog dijela ulice utrošeno 740 tisuća kuna, a radove je Grad Čakovec financirao iz svog proračuna. Međimurske vode pak su obnovile oborinsku kanalizaciju te izvele nove priključke. Vodovodne instalacije obnavljat će iduće godine, odnosno prije uređenja zelenih površina. Za desetak dana pak će se na obnovljenom dijelu prometnice postaviti horizontalna i vertikalna prometna signalizacija.

Izvođač radova bila je Tegra d.o.o. Čakovec, a njena ponuda odabrana je kao najpovoljnija putem postupka javne nabave. Iduće godine slijede radovi na uređenju pješačkih staza i zelenih površina, kao i II. faza nakon čega će Travnička ulica cijelom svojom dužinom dobiti novi, u potpunosti obnovljen izgled.

Ostavi komentar