AŠ Prilok: Lucija Fleten uči vožnju na prilagođenom vozilu s ručnim komandama 

AUDI Q3 35 TDI S-tronic vozilo ima automatik ručke što znači da se svim radnjama u automobilu, odnosno papučicom gasa i kočnicama upravlja isključivo rukama

– Vozim automatik na ručke i uopće ne moram upotrebljavati nožne komande, rekla nam je Lucija Fleten iz Cirkovljana koju smo zatekli na poligonu u Čakovcu gdje uči voziti automobil. Tako mi je puno lakše i jednostavnije.

S njom je bio instruktor Antonio Habuš koji ima samo riječi hvale za svoju kandidatkinju Autoškole Prilok.

Automatik na ručke, kako nam je dalje objasnila mlada Lucija, znači da se svim radnjama u automobilu, odnosno papučicom gasa i kočnicama upravlja isključivo rukama.

Njoj je to vrlo bitno jer je riječ o djevojci, kako je već međimurskoj javnosti dobro poznato, koja je u strašnoj nesreći izgubila desnu nogu.

Naime, kobnog listopada minule godine, tada 22-godišnjoj Luciji traktorski kardan promijenio je život. Namotavši je, nanio joj je teške tjelesne ozljede opasne po život. Srećom, nije posustala jer, kako kaže, iz te kože ne može, već hrabro korača dalje kroz život. U stvari, nastavlja tamo gdje joj je nesreća nakratko prekinula normalan ritam života. A dio toga je polaganje vozačkog ispita. Najviše ju na taj potez natjerao posao u Čakovcu kamo mora putovati svakog dana iz rodnog Cirkovljana.

Automobil za obuku osoba s invaliditetom

U želji da pomognu osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću u Autoškoli Prilok nabavili su i opremili vozilo AUDI Q3 35 TDI S-tronic za praktični dio obuke i samim time olakšali da spomenuta populacija budućih vozača ubuduće neće morati odlaziti van županije na polaganje vozačkog ispita B kategorije. U Hrvatskoj se takve autoškole mogu nabrojiti na prste jedne ruke, a nama najbliža do sada je bila u Varaždinu.

– Postali smo prva autoškola u Međimurju za praktičnu obuku osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću! AUDI Q3 35 TDI S-tronic ujedno je u ponudi i za polaganje na automatskom mjenjaču i jedino je takvo na području Međimurske županije, objasnio je Blažen Sabol, prokurist u Autoškoli Prilok.

AUDI Q3 kupljen je prije godinu dana i do sada su se na njemu obučavali kandidati koji su željeli svoje vještine učiti na automatskom mjenjaču. Nedavno je vozilo nadograđeno i komandama za osobe s invaliditetom i Lucija Fleten prva je kandidatkinja koja uči na njima.

– Dakle, vozilo ima dvostruke komande i koriste se one koje su prilagođene kandidatu, bilo da je riječ samo o automatskom mjenjaču bilo osobi s tjelesnim invaliditetom koja se može koristiti samo rukama ili joj je lakše i jednostavnije ručnim gasom i kočnicom, dodaje Blažen Sabol.

Škola ide ukorak s vremenom

Autoškola Prilok iza sebe ima dugogodišnji staž djelovanja i praćenja trendova na tržištu. Pod ovim imenom postoji od 2000. godine, a vuče korijene još iz 1994. godine pod prvotnim nazivom Autoškola Prelog. Danas zapošljava 12 stručnih djelatnika koji su spoj mladosti i iskustva. U proteklih se nekoliko godina kvalitetom osposobljavanja, voznim parkom i stručnošću nametnula kao vodeća autoškola Međimurske županije i šire.

Zalaganjem predavača, kvalitetnim radom i stručnošću te individualnim pristupom svakom polazniku autoškole omogućava se brže i lakše usvajanje gradiva iz predmeta Prometni propisi što rezultira vodećom prolaznošću na ispitima u Međimurskoj županiji.

Piše: Vlasta Vugrinec

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE