Antun Kovačević predstavio treću knjigu „Hrvatskoj s ljubavlju“

Antun Kovačević Hrvatskoj s ljubavlju1

Antun Kovačević predstavio je treću knjigu „Hrvatskoj s ljubavlju“.

Međimurska županija o ovome je poslala priopćenje koje prenosimo u nastavku.

Hrvatskoj s ljubavlju“ naziv je knjige Antuna Kovačevića predstavljene u ponedjeljak, 12. studenoga u okviru Mjeseca hrvatske knjige. Antun Kovačević do sada je izdao dvije knjige „Svjedok vremena“ i „Osvrti“, a od 1995. kolumnist je nekoliko tjednika i portala.

Treća knjiga „Hrvatskoj s ljubavlju“, čije je izdavanje poduprla i Međimurska županija, zbir je pedesetak kolumni s osvrtom na aktualna društveno-politička zbivanja u Hrvatskoj.

Kada napišem dovoljan broj kolumni tada ih ukoričim da ostane i pisani trag. Društveno-politička zbivanja pratim od kada znam za sebe i o njima najviše pišem. U današnje vrijeme, nažalost ili za one koji o njima pišu na sreću, ne nedostaje tema“, dodao je Kovačević.

Predstavljanju knjige u zgradi Scheier nazočio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, predsjednik Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač te drugi gosti i predstavnici kulturnog i društvenog života Međimurja.

Treća knjiga Antuna Kovačevića publicističko je djelo u kojem nastupa kao kritičar, ali kritičar s argumentima. Ostaje sebi dosljedan te želi nemoguće, mijenjati situaciju koja nas okružuje“, istaknula je dr. Mira Kermek-Sredanović koja je predstavila knjigu.

Profesor Božidar Vadlja pročitao je kolumnu pod nazivom „Hrvatskoj s ljubavlju“ iz istoimene nove knjige, ali i kolumnu iz knjige „Osvrti“. Bez obzira na to što je  predstavljena 2015. godine, kako je istaknuo Vadlja, knjiga “Osvrti“ još uvijek je vrlo aktualna što dovoljno govori o životu u Hrvatskoj, ali i kvalitetnom razmišljanju autora knjiga.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar